Omschrijving:
De burgemeester legt, naar aanleiding van het bestuurlijk verslag van de politiezone ZARA van 16 februari 2025 en na het horen van de eigenaar op 21 februari 2025, omwille van het moedwillig niet-naleven van de bestuurlijke maatregelen van 16 januari 2025 volgende maatregelen op aan de eigenaar:
- De kangals worden in beslag genomen en overgebracht naar een erkend asiel op kosten van de eigenaar
- op kosten van de eigenaar een onderzoek te laten uitvoeren naar het gevaar van de honden voor de openbare orde door een onafhankelijke dierenarts/gedragstherapeut aangesteld door de gemeente Ranst. Het onderzoek van de aangestelde expert heeft als doel te achterhalen of de agressiviteit een oorzaak heeft, inschatting van het risico op herhaling en/of het noodzakelijk is om verdere behandeling te voorzien in de vorm van gedragstherapie of andere.
Motivering:
Relevante voorgeschiedenis, feiten en context:
Op 20 juni 2024 ontving de burgemeester een bestuurlijk verslag van Jan Dillen, commissaris van de PZ ZARA naar aanleiding van een interventie van de PZ Minos met betrekking tot een incident met de honden op 19 juni 2024 en de vaststellingen van de PZ ZARA tijdens de patrouille op 19 juni 2024:
Relaas van de feiten van PZ ZARA:
"Op 19 juni 2024 tussen 11u15 en 12u08 uur lopen er drie herdershonden weg, vanop het domein van de Driepikkelhoeveweg 2 en zwerven langsheen de rijbaan en velden dit ter hoogte van
Kromstraat 110 - Profeetstraat-Herentalsebaan-Sint-Antonuisstraat. Hiervan wordt telefonisch melding gemaakt via de 101 door een klant van supermarkt Jumbo die de drie honden (type herdershonden) opmerkt ter hoogte van de parking Jumbo richting Kromstraat 110. We merken de honden op in de weide, waarna ze de weide achteraan met 3 verlaten.
Na een verdere grondige patrouille kunnen wij de honden niet meer aldaar aantreffen. Gezien ons vermoeden wie de mogeljjkse eigenaar zou kunnen zijn van de drie honden, nemen we telefonisch met de vermoedelijke eigenaar op.
De eigenaar zegt ons reeds op de hoogte te zijn en is onderweg om ze op te halen. We zoeken mee tot 12.u08 en kunnen de honden niet treffen. Wij delen de eigenaar mee dat wij een gas-PV zullen
opstellen nopens hem. Hierop verlaten wij de plaats."
Relaas van de feiten van PZ Minos:
" Op 19 juni 2024 krijgen wij de melding dat er 3 grote honden loslopen op de openbare weg. Terwijl wij ons ter plaatse begeven krijgen wij de melding dat de honden op het domein aan de Broechemsesteenweg 43,2531 Boechout rondlopen. De 3 honden zouden ondertussen de hond van de eigenaar van de woning dood gebeten hebben,
Bij aankomst op de Broechemsesteenweg 143, 2531 Boechout stellen wij vast dat de eigenaar van de 3 honden reeds aanwezig Is. Hij loopt rustig achter zijn 3 honden aan vanop ruime afstand. De 3 honden hun poten en nek hangen onder het bloed. De eigenaar van de 3 honden heeft op dit moment geen controle over zijn honden waardoor zij ons voorbij lopen en weer uit het zicht geraken.
Ter plaatse spreken wij met de eigenaar van het aangevallen hondje. Hij toont ons zijn hond, een Jack Russel, die net aangevallen is. Wij stellen vast dat de Jack Russel, meerdere beten heeft gekregen en de ingewanden zichtbaar zijn.
De eigenaar van het aangevallen hondje meldt ons dat ze wel vaker in contact komen met de eigenaar van de 3 honden aangezien deze 3 honden vaker loslopen. Het zou niet de eerste keer zijn dat een hond is aangevallen. De vrouw van de eigenaar van het aangevallen hondje is zeer onder de indruk van de feiten. Hij heeft geprobeerd om zijn Jack Russel te verdedigen maar de 3 honden wa ren te vastberaden.
Wij besluiten verder te gaan zoeken naar de 3 honden, Zolang zij los rondlopen kunnen wij de veiligheid niet garanderen. De eigenaar van de 3 grote honden geeft ons mee dat zijn honden absoluut niets doen naar mensen. In onze zoektocht komen wij meermaals in contact met eigenaar en zijn honden maar hij krijgt ze niet onder controle. Verschillende passanten die de honden hebben zien lopen spreken ons aan om te zeggen waar de honden het laatste gezien
zijn. Zij vermelden ons dat de honden gekend zijn in de buurt omdat ze wel vaker loslopen.
Na meer dan een uur proberen kunnen wij de honden insluiten in een omheinde tuin op de Herentalsebaan 14, 2520 Ranst. De eigenaar hangt de honden aan een kettingen neemt ze mee.
De eigenaar van het huis op de Herentalsebaan 14, 2530 Ranst geeft ons mee de honden en eigenaar van de 3 honden te kennen omdat zijn honden wel vaker loslopen.
De 3 honden zijn van het ras Kangal. Er geraakte niemand anders gewond."
Het besluit van de burgemeester van 20 juni 2024 met de voorlopige bestuurlijke maatregelen, naar aanleiding van de feiten die zich op 19 juni 2024 hebben voorgedaan ter hoogte van de Herentalsebaan 14, 2520 Ranst en Broechemsesteenweg 143, 2531 Boechout, aan de heer De Cock Theofiel Cornelius, Driepikkelhoeveweg 2, te 2520 Ranst in afwachting van verdere maatregelen na de hoorzitting:
- Verbod om met de honden op de openbare weg te komen
- Verplichting tot het plaatsen van de honden in de eigen afgesloten kennel en/of aan de ketting om ontsnappingen te voorkomen
- Nazicht en in voorkomend geval onverwijld herstel van de omheining van het domein waarop de honden zouden kunnen rondlopen
Het aangepast besluit van de burgemeester van 24 juni 2024 met de voorlopige bestuurlijke maatregelen, naar aanleiding van de feiten die zich op 19 juni 2024 hebben voorgedaan ter hoogte van de Herentalsebaan 14, 2520 Ranst en Broechemsesteenweg 143, 2531 Boechout, aan de heer De Cock Theofiel Cornelius, Driepikkelhoeveweg 2, te 2520 Ranst in afwachting van verdere maatregelen na de hoorzitting:
- Verbod om met de honden op de openbare weg te komen
- Verplichting tot het plaatsen van de honden op zijn domein in de afgesloten kennel en/of aan te lijnen om ontsnappingen te voorkomen
- Nazicht en in voorkomend geval onverwijld herstel van de omheining van het domein waarop de honden zouden kunnen rondlopen met het voorzien van een dubbele poort waarbij een sas tussen de 2 inkompoorten wordt gerealiseerd.
Bij een overtreding van deze bestuurlijke maatregel en in het bijzonder de overtreding van het verbod om met de honden op de openbare weg te komen en de verplichting tot het plaatsen van de honden op zijn domein in de afgesloten kennel en/of aan te lijnen om ontsnappingen te voorkomen zullen de honden onverwijld vanaf de eerste overtreding in beslag genomen worden en in een asiel geplaatst worden op zijn kosten.
Het schrijven van de burgemeester van 14 augustus 2024 naar aanleiding van de overtreding van de bestuurlijke maatregelen door de eigenaar van de honden en in het bijzonder de vaststelling op 10 augustus 2024 dat de dubbele poort nog steeds niet gerealiseerd is en dat het toenmalige veiligheidssas niet niet voldoet om een uitbraak van honden te voorkomen.
Er zijn verschillende meldingen geweest van loslopende honden op het domein wat een overtreding is van de bestuurlijke maatregel zoals in de kerstperiode.
De afspraak met de heer De Cock op 13 januari 2025 om de bestuurlijke maatregelen te bespreken in het kader van een hoorzitting.
Het voorstel van de politiezone ZARA via de korpschef op 15 januari 2025 om de bestuurlijke maatregel aan te passen om de toepassing te vereenvoudigen en de handhaving duidelijk te maken op basis van de hoorzitting.
Het besluit van de burgemeester van 16 januari 2025 met een aangepast besluit over de bestuurlijke maatregelen mbt de hondenoverlast van de honden van De Cock Theofiel Cornelius, Driepikkelhoeveweg 2, 2520 Ranst
Het bestuurlijk verslag van de PZ ZARA van 16 februari 2025 met de vaststelling dat bij het volgen van de rijbaan Vaartstraat in het uiterste van de weide een Anatolische herdershond (Kangal) opgemerkt vrij rondliep in de weide en volgde twee wandelaars die uit het wandelpad van het Zevenbergerbos kwamen. De wandelaars hadden zelf geen hond bij zich. De Anatolische herdershond vertoonde nieuwsgierig gedrag maar bleef binnen de weide. De politie stelde vast dat dat de bewoner De Cock Theophiel aan de eettafel zat met bezoek. Zijn rug was gericht naar de weide. De bewoner kwam naar buiten en opende de toegangspoort gedeeltelijk. Tijdens het gesprek werd hij gewezen op de vaststellingen waarbij hij aangaf ten allen tijde zicht te hebben op de hond. Aangezien tijdens de observatie was vastgesteld dat hij in de woning met zijn rug naar de weide zat, werd geconcludeerd dat er geen direct zicht was op het achterste deel van de weide, waar de hond werd waargenomen.
Juridisch kader:
De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen
Artikel 10 van het decreet over dierenwelzijn van 17 mei 2024
Ieder persoon die een dier houdt, verzorgt of te verzorgen heeft, neemt de nodige maatregelen om het dier te voorzien van aangepaste voeding, verzorging, huisvesting en beschutting die in overeenstemming zijn met zijn aard, zijn fysiologische en ethologische behoeften, zijn gezondheidstoestand en zijn graad van ontwikkeling, aanpassing of domesticatie.
Artikel 133 en 135, §2 van de Nieuwe Gemeentewet van 24 juni 1988 paragraaf 2
De algemene administratieve politiebevoegdheid, met name de zindelijkheid,
de gezondheid, de veiligheid en rust op openbare wegen en plaatsen en in openbare gebouwen.
De wet van 5 augustus 1992 op het politieambt, inzonderheid de artikelen 1, 5/1 en 5/2, 24, 30 en 44/1
Artikel 286 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017
De burgemeester maakt de reglementen en de verordeningen van de gemeenteraad, van het college van burgemeester en schepenen en van de burgemeester bekend via de webtoepassing van de gemeente.
De bekendmaking van de lijst van de besluiten, vermeld in artikel 285, en van de besluiten, vermeld in artikel 286, gebeurt binnen tien dagen nadat ze genomen zijn, met vermelding van de datum waarop ze via de webtoepassing worden bekendgemaakt.
Voor de besluiten bevat de bekendmaking ook de datum waarop ze zijn aangenomen.
De webtoepassing van de gemeente vermeldt de wijze waarop het publiek inzage kan krijgen in de besluiten die op de lijst zijn vermeld, en vermeldt ook de mogelijkheid om klacht in te dienen bij de toezichthoudende overheid, vermeld in artikel 326. Als de toezichthoudende overheid een besluit heeft vernietigd, wordt ook van die vernietiging melding gemaakt.
Artikel 4.1.5.1, 4.1.5.4. en van het besluit van de gemeenteraad van 16 december 2019 met de goedkeuring van het algemeen politiereglement laatste gewijzigd in de zitting van 28 juni 2021
De dieren moeten met alle gepaste middelen vastgehouden worden, en minstens met een leiband, op iedere plaats van de openbare ruimte en in galerijen en passages op voor het publiek toegankelijk privégebied, met uitzondering van politiehonden en honden die mensen met een beperking begeleiden.
Bovendien moet de lengte van de leiband aangepast zijn aan de plaatselijke omstandigheden.
In elk geval moet de veiligheid van de andere weggebruikers altijd gegarandeerd worden.
Het is verboden dieren te laten begeleiden door personen die het dier niet onder controle kunnen houden.
Het is verboden op de openbare weg dieren te laten rondlopen die het verkeer zouden kunnen hinderen, ongelukken veroorzaken of personen last berokkenen.
Artikel 7.6.1 van het besluit van de gemeenteraad van 16 december 2019 met de goedkeuring van het algemeen politiereglement gemeenteraadsbesluit zoals laatst gewijzigd op 28 juni 2021
De inbreuken op alle artikels van dit politiereglement worden bestraft met een administratieve sanctie zoals voorzien in artikel 119bis van de Nieuwe Gemeentewet en de wet van 24 juni 2013 betreffende de gemeentelijke administratieve sancties en opgenomen in het gemeentelijk reglement betreffende de administratieve sancties.
Telkens wanneer de openbare orde (met inbegrip van overlast) in gevaar is, kan de burgemeester maatregelen nemen om dit gevaar of het risico erop, te doen ophouden. Indien deze maatregelen niet worden uitgevoerd, kan de burgemeester van ambtswege op kosten en verantwoordelijkheid van degene die in gebreke gebleven is, tot uitvoering laten overgaan.
§2 Het niet naleven van de maatregelen van de burgemeester wordt bovendien bestraft met een gemeentelijke administratieve sancties zoals voorzien in dit hoofdstuk.
Verslag hoorzitting:
Aanwezig: vrijdag 21 februari 2025 om 11u30
Bart Goris, burgemeester Ranst
Jan Dillen, commissaris ZARA
Mieke Van Ginkel, INP ZARA
Wim Van der Schoot, algemeen directeur Ranst
Theo De Cock, eigenaar van de Turkse Herdershonden
De burgemeester beschrijft de feiten die zich hebben voorgedaan op 16 februari 2025 op basis van het bestuurlijk verslag van de politiezone ZARA, met de vaststelling van INP Verresen Jill. En wijst op de vigerende maatregelen die van kracht waren en zijn sinds het besluit van de burgemeester van 24 januari 2024 en de aanpassing van de bestuurlijke maatregelen bij besluit van 16 januari 2025 met het gegeven dat de honden onbeheerd blijven rondlopen op het domein en een gevaar vormen voor de openbare orde en in het bijzonder voor de wandelaars en voorbijgangers. Omwille van het moedwillig naast zich neerleggen van de bestuurlijke maatregelen stelt de burgemeester voor om de honden in beslag te laten nemen en naar een asiel over te brengen ten titel van bewarende maatregel op kosten van de eigenaar en een onderzoek te laten uitvoeren naar het gevaar van de honden voor de openbare orde door een onafhankelijke dierenarts/gedragstherapeut aangesteld door de gemeente Ranst. De kosten worden verhaald op de eigenaar. Het onderzoek van de aangestelde expert heeft als doel te achterhalen of de agressiviteit een oorzaak heeft, inschatting van het risico op herhaling en/of het noodzakelijk is om verdere behandeling te voorzien in de vorm van gedragstherapie of andere. Op basis van dit advies kan de burgemeester verdere voorlopige maatregelen opleggen in het kader van de openbare veiligheid zoals het verplicht volgen van cursussen, het verplicht muilkorven, het verbod voor de eigenaar om nog dieren te houden, het
weghalen van de hond bij de eigenaar, …. Indien de test of het advies uitwijst dat er sprake is van niet te corrigeren gedragskenmerken bij de hond, volgt een besluit tot euthanasie of herplaatsing naar zijn eigenlijk biotoop.
De heer Theo De Cock erkent dat hij niet in de weide was maar hij had de honden onder toezicht in tegenstelling tot het bestuurlijk verslag. Volgens hem waren de honden onder toezicht. Hij was in huis omwille van het gegeven dat hij bezoek had in de periode en in de vrieskou.
Hij benadrukt dat hij al verschillende initiatieven genomen heeft om de veiligheid te kunnen garanderen voor de wandelaars zoals de afrastering en het sas conform de bestuurlijke maatregelen. Hij heeft ook al verschillende dieren laten wegnemen naar Berlaar en Duitsland. Hij heeft nood aan de honden voor de schapen te beschermen tegen de vossen en de wolf. Hij is akkoord met een gedragsonderzoek van de honden maar het liefst op zijn terrein omdat dit de biotoop van de honden is. Hij benadrukt dat hij altijd in de buurt is en tussenkomt wanneer er honden in de buurt langskomen om de honden in bedwang te houden.
De burgemeester benadrukt dat de afspraken niet zijn nagekomen en dat uit het bestuurlijk verslag gebleken is dat het toezicht niet gegarandeerd kan worden waardoor er een gevaar voor de openbare orde dreigt. Hij stelt voor om de honden in beslag te laten nemen en te laten onderzoeken door een gedragstherapeut. De burgemeester vraagt aan de heer De Cock Theofiel om een locatie op te geven waar ze tijdelijk gehuisvest kunnen worden in afwachting van het onderzoek van een onafhankelijke dierenarts/gedragstherapeut.
De heer Theo De Cock stelt voor om de honden in het bijzijn van zijn dierenarts, Dirk Van Dessel, DAP De Maalderij, Lintsesteenweg 130, 2500 Lier te laten onderzoeken door een onafhankelijke hondengedragsdeskundige.
Bijkomende motivering:
Sinds 2022 zijn er verschillende meldingen binnengekomen van loslopende honden die een gevaar betekenen voor de openbare orde. Dit heeft geleid tot 2 pv's en spijtig genoeg tot 2 zeer spijtige incidenten. Bij het laatste incident waarbij de honden van de eigenaar verschillende kilometers hebben afgelegd om uiteindelijk in een private woning een jack russel dood te bijten. Om dit in de nabije toekomst te vermijden wordt er een algemeen verbod uitgevaardigd dat de honden van de heer De Cock Theofiel Cornelius, Driepikkelhoeveweg 2, te 2520 Ranst zich op het openbaar domein begeven. Bij afwezigheid of bij het ontbreken van toezicht van de eigenaar dienen de honden aangelijnd te blijven en/of in een afgesloten kennel. De omheining dient gecombineerd met een extra poort waarbij een sas wordt gecreëerd aan de ingang voldoende adequaat te zijn om ontsnappingen te voorkomen. Aan de politie zal opdracht gegeven worden om de omheining te controleren. Deze bestuurlijke maatregelen worden genomen voor de duurtijd tot zolang deze maatregelen worden opgeheven door een nieuw besluit van de burgemeester. Enkel op aanvraag van de eigenaar na voltooiing van de werkzaamheden van de omheining en na controle door de PZ ZARA kan de bestuurlijke maatregel opgeheven worden of versoepeld worden.
Indien de bestuurlijke maatregel wordt overtreden zoals het vrij laten rondlopen van de Turkse herdershonden (zonder toezicht) op het domein of bij betreding van het openbaar domein zullen de honden in beslag genomen worden en gehuisvest worden in een asiel op kosten van de eigenaar.
Door de talloze meldingen van loslopende honden op het domein zonder toezicht heeft de PZ ZARA een bezoek gebracht en blijken de bestuurlijke maatregelen overtreden. Op basis van de bestuurlijke maatregel werd er vastgesteld via de politiezone ZARA dat de eigenaar zich niet houdt aan de bestuurlijke maatregelen waardoor volgens het besluit bij de eerste overtreding de honden in beslag te laten nemen en naar een asiel over te brengen ten titel van bewarende maatregel op kosten van de eigenaar.
Hierdoor is het noodzakelijk om een onderzoek te laten uitvoeren naar het gevaar van de honden voor de openbare orde door een onafhankelijke dierenarts/gedragstherapeut aangesteld door de gemeente Ranst op kosten van de eigenaar.
Het onderzoek van de aangestelde expert heeft als doel te achterhalen of de agressiviteit een oorzaak heeft, inschatting van het risico op herhaling en/of het noodzakelijk is om verdere behandeling te voorzien in de vorm van gedragstherapie of andere. Op basis van dit advies kan de burgemeester verdere maatregelen opleggen in het kader van de openbare veiligheid zoals het verplicht volgen van cursussen, het verbod voor de eigenaar om nog dieren te houden, gebruik van muilkorven omwille van de vorige bijtincidenten, het weghalen van de hond bij de eigenaar, …. Indien de test of het advies uitwijst dat er sprake is van niet te corrigeren gedragskenmerken bij de hond, kan een besluit tot euthanasie of herplaatsing naar zijn eigenlijk biotoop volgen.
Bijlagen:
- Bestuurlijk verslag van Jan Dillen, commissaris van de PZ ZARA naar aanleiding van een interventie van de PZ Minos met betrekking tot een incident met de honden op 19 juni 2024 en de vaststellingen van de PZ ZARA tijdens de patrouille op 19 juni 2024
- Overzicht 24 meldingen en interventies gedurende de periode 2022 - 20 juni 2024 in het kader van onbeheerde dieren, loslopende dieren op de openbare weg, gevaarlijke dieren, schade door dieren aan goederen en schade door dieren aan dieren gelinkt aan de honden van de Driepikkelhoeveweg 2
- Overzicht Gas-pv's:
● AN92.L1.001366/24 van 19 juni 2024
● AN92.L1.001037/24 van 15 mei 2024
- Melding kerstperiode van loslopende honden binnen het domein naar wandelaars toe
- Het bestuurlijk verslag van de PZ ZARA van 16 februari 2025 met nr. 535400BS0000582025
Besluit:
Art. 1:
De burgemeester besluit in navolging en overtreding van het besluit van de burgemeester van 16 januari 2025 op basis van het bestuurlijk verslag bijkomende bestuurlijke maatregelen in het kader van de hondenoverlast van de Turkse herderhonden (Kangals) op te leggen.
Art. 2:
De burgemeester legt, naar aanleiding van het bestuurlijk verslag van de politiezone ZARA van 16 februari 2025 met het moedwillig niet-naleven van de bestuurlijke maatregelen van 16 januari 2025 op basis van de feiten die zich op 19 juni 2024 hebben voorgedaan ter hoogte van de Herentalsebaan 14, 2520 Ranst en Broechemsesteenweg 143, 2531 Boechout en na het horen van de eigenaar op 21 februari 2025 volgende maatregelen op aan de heer De Cock Theofiel Cornelius, Driepikkelhoeveweg 2, te 2520 Ranst:
- De kangals worden in beslag genomen en overgebracht naar een erkend asiel op kosten van de eigenaar
- op kosten van de eigenaar een onderzoek te laten uitvoeren naar het gevaar van de honden voor de openbare orde door een onafhankelijke dierenarts/gedragstherapeut aangesteld door de gemeente Ranst. Het onderzoek van de aangestelde expert heeft als doel te achterhalen of de agressiviteit een oorzaak heeft, inschatting van het risico op herhaling en/of het noodzakelijk is om verdere behandeling te voorzien in de vorm van gedragstherapie of andere. Dit onderzoek mag plaatsvinden onder toezicht van een dierenarts naar keuze van de eigenaar op zijn kosten maar de eigenaar mag niet aanwezig zijn op de locatie van het onderzoek. De eigenaar staat zelf in voor de uitnodiging van de dierenarts. Het eigenlijke onderzoek zal uitgevoerd worden door een gedragstherapeut aangeduid door de burgemeester in samenspraak met het departement dierenwelzijn van de Vlaamse overheid in het kader van artikel 10 §1 van de codex dierenwelzijn.
- Indien het niet mogelijk is om een erkend asiel te vinden dat de honden wil huisvesten, zal het onderzoek plaatsvinden op de huidige locatie al dan niet in aanwezigheid van een aangestelde dierenarts door de eigenaar maar in de afwezigheid van de eigenaar. De eigenaar moet zich dan minimaal in de woning begeven of buitenhuis maar niet op de locatie waar het onderzoek plaats vindt.
- Indien de test of het advies uitwijst dat er sprake is van niet te corrigeren gedragskenmerken bij de hond, kan er een besluit tot euthanasie of herplaatsing naar een andere locatie in overleg met de eigenaar en op kosten van de eigenaar.
Art. 3:
Met dit besluit wordt aan de heer De Cock Theofiel Cornelius, Driepikkelhoeveweg 2, te 2520 Ranst verordend om de hierboven aangeduide maatregelen te nemen opdat zich geen andere incidenten kunnen voordoen in de toekomst en dit vanaf uiterlijk heden 21 januari 2025. De politie zal toezien op de handhaving van de maatregel.
Indien nagelaten wordt hieraan gevolg te geven, zal de burgemeester genoodzaakt zijn ernstigere maatregelen op te leggen en kan de burgemeester een besluit opleggen tot euthanasie of herplaatsing buiten de gemeente Ranst op kosten van de eigenaar.
Art. 4:
Een afschrift van dit besluit wordt overgemaakt tegen ontvangstbewijs aan de heer De Cock Theofiel Cornelius, Driepikkelhoeveweg 2, te 2520 Ranst:
Art. 5:
Deze verordening is onmiddellijk uitvoerbaar en treedt in vanaf de dag van bekendmaking ervan in werking.
Art. 6:
Tegen deze beslissing kan beroep worden ingesteld door binnen de zestig (60) dagen na ontvangst, een verzoekschrift tot schorsing of vernietiging in te dienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het ondertekende verzoekschrift kan per aangetekende zending aan de griffie van de Raad van State, Wetenschapsstraat 33, 1040 Brussel worden gericht of elektronisch via http://eproadmin.raadvst-consetat.be.
Register der bekendmakingen
Deze webpagina vormt het openbare register van gemeentelijke reglementen en verordeningen, in overeenstemming met het besluit van de Vlaamse regering van 28 april 2023 betreffende de bekendmakingen en raadpleegbaarheid van besluiten en documenten van het lokale bestuur met betrekking tot de manier waarop ze moeten worden bijgehouden.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, zal er een expliciete "bundel" van het document worden opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker.
Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie heeft plaatsgevonden.
Al deze gegevens staan in een aparte publicatie omgeving die beveiligd en toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.