Omschrijving:

De gemeenteraad besluit in het kader van de ondersteuning van de erkende Ranstse jeugd-, cultuur- en sportverenigingen een supplement aan nominatieve subsidies te voorzien van € 200.000 zoals opgemaakt in de verdeling in bijlage. De belasting op terrassen en uitstallingen wordt voor 2020 opgeschort net zoals de retributie op de huur van het domein Moervelden voor de Ranste verenigingen en circussen.

 

Motivering:

Relevante voorgeschiedenis, feiten en context:

Het besluit van de gemeenteraad van 16 december 2020 met de vaststelling van het meerjarenplan waarin de werkingssubsidies voor de verenigingen van Ranst zijn opgenomen

Het besluit van de gemeenteraad van 16 december 2020 met de goedkeuring van het belastingsreglement rond de privatieve inname van het openbaar domein

Het besluit van de gemeenteraad van 16 december 2020 met de goedkeuring van het retributiereglement op het gebruik van de vrijetijdsinfrastructuur van de gemeente Ranst

Het besluit van de gemeenteraad van 16 december 2020 met de goedkeuring van het subsidiereglement voor de subsidiëring van socio-culturele verenigingen in Ranst

Het besluit van de gemeenteraad van 16 december 2020 met de goedkeuring van het subsidiereglement voor de jeugdverenigingen

Het besluit van de gemeenteraad van 16 december 2020 met de goedkeuring van het subsidiereglement voor Ranstse sportclubs  en uitbreiding voor sportclubs met jeugdwerking

Het besluit van de gemeenteraad van 16 december 2020 met de goedkeuring van het subsidiereglement voor de seniorenverenigingen

Het Ministerieel besluit houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken

De Vlaamse en federale overheid heeft al diverse maatregelen genomen in het kader van de economische herstelmaatregelen ten gevolge van de maatregelen voor de beperking van de verspreiding van het covid-19 virus zoals:

-          Corona-hinderpremie:

Ondernemers die getroffen zijn door een volledige sluiting, kunnen een eenmalige premie van 4.000 euro krijgen. Als ze na 5 april hun zaak nog moeten sluiten, kunnen ze een vergoeding krijgen van 160 euro per dag

-          Corona-compensatiepremie:

Ook ondernemingen die niet verplicht de deuren moesten sluiten, maar wel een groot omzetverlies lijden door de coronacrisis, kunnen steun krijgen. Zij komen mogelijk in aanmerking voor een eenmalige compensatiepremie van 3.000 euro om hun verliezen deels te compenseren:

-          Uitstel terugbetaling leningen

-          Bedrijven en zelfstandigen die wegens de coronacrisis moeilijkheden ondervinden om hun leningen en kredieten terug te betalen, krijgen uitstel van betaling tot en met 30 september. Daarvoor worden geen extra kosten aangerekend. De bedrijven en zelfstandigen die om uitstel van betaling betalen, moeten wel kunnen aantonen dat ze voor het uitbreken van de coronacrisis levensvatbaar waren.

-          Tijdelijke werkloosheid Covid-19

Werkgevers die vanwege de coronacrisis tijdelijk geen werk hebben voor hun werknemers, kunnen gebruikmaken van de federale regeling voor 'tijdelijke werkloosheid Covid-19'.

-          Overbruggingsrecht voor zelfstandigen

         Verplichte stopzetting

Zelfstandigen in hoofdberoep die hun activiteit verplicht moeten stopzetten door de federale maatregelen ten gevolge van de coronacrisis, hebben recht op de financiële uitkering van het overbruggingsrecht voor de maanden maart, april, mei en juni 2020.

         Vrijwillige stopzetting

Ook zelfstandigen in hoofdberoep die hun activiteiten vrijwillig stopzetten gedurende minstens 7 opeenvolgende dagen, kunnen, als ze aan alle andere voorwaarden voldoet, gebruikmaken van het overbruggingsrecht.

         Verdere versoepeling overbruggingsrecht door coronamaatregelen

De federale regering heeft aangekondigd om het overbruggingsrecht ingevolge de coronacrisis ook mogelijk te maken voor zelfstandigen in bijberoep met een jaarlijks netto belastbaar inkomen tussen 6.996,89 en 13.993,77 euro op voorwaarde dat zij minstens 7 dagen sluiten. Ook gepensioneerden die nog actief zijn als zelfstandige en binnen bovenstaande inkomstencategorie vallen, kunnen deze gedeeltelijke uitkering aanvragen. De uitkering bedraagt maximaal 645,85 euro/maand zonder gezinslast of 807,05 euro/maand met gezinslast. Hoewel het ontwerp van Koninklijk Besluit (KB) dat deze uitbreiding regelt nog officieel moet goedgekeurd worden, kunnen de zelfstandigen reeds een voorregistratie doen bij hun sociale verzekeringsfonds.

         Socialeverzekeringsfonds

Via het overbruggingsrecht recht blijven uw sociale rechten als zelfstandige gevrijwaard en krijgt u een uitkering. Neem contact op met uw socialeverzekeringsfonds om na te gaan of u daarvoor in aanmerking komt.

-          Afbetalingsplan sociale werkgeversbijdragen

Werkgevers die door het coronavirus moeilijkheden ondervinden om de sociale werkgeversbijdragen te betalen, kunnen bij de RSZ minnelijke afbetalingstermijnen aanvragen voor het eerste en tweede kwartaal 2020 die zij verschuldigd zijn omdat ze personeel tewerkstellen.

-          Uitstel of vrijstelling van betaling van sociale bijdragen voor zelfstandigen

Zelfstandigen in hoofdberoep of meewerkende partner die moeilijkheden ondervinden door het coronavirus, kunnen een uitstel of vrijstelling van betaling van sociale bijdragen vragen.

-          Belastingmaatregelen

Ondernemingen die hinder ondervinden als gevolg van de verspreiding van het coronavirus, kunnen voor de betaling van de verschillende belastingen een afbetalingsplan vragen aan FOD Financiën. Zo'n afbetalingsplan is mogelijk voor: bedrijfsvoorheffing, btw, personenbelasting, vennootschapsbelasting, rechtspersonenbelasting

-          Uitbreiding crisiswaarborg

-          Ondernemingen kunnen via de gewone waarborgregeling tot 75% van nieuwe financieringsovereenkomsten laten waarborgen door de Vlaamse overheid, in ruil voor een eenmalige premie van 0,5% van het totaalbedrag. Voor de crisiswaarborg naar aanleiding van de coronacrisis wordt die premie verlaagd naar 0,25% van het totaalbedrag. Daarnaast kunnen ondernemingen voor bestaande schulden tot 12 maanden in plaats van 3 maanden een overbruggingskrediet laten waarborgen.

-          Aanmoedigingspremie voor werknemers

De aanmoedigingspremie die nu al bestaat om mensen aan te moedigen deeltijds te laten werken en zo ontslagen te vermijden, wordt uitgebreid naar bedrijven die te maken krijgen met bijvoorbeeld een dalende productie, een dalende omzet of dalende bestellingen als gevolg van de coronacrisis. Die maandelijkse premie voor de werknemer bedraagt tussen de 68 en 172 euro. Voorwaarde is een productievermindering met minstens 20%.

-          Steunmaatregelen voor de toeristische sector

Er zal een budget van 5 miljoen euro worden vrijgemaakt voor jeugdtoerisme en sociaal toerisme. Daarnaast zal Toerisme Vlaanderen dit jaar geen pacht innen bij zijn jeugdherbergen.

-          Steun bij aanwerving werknemers

De aanwervingsincentive voor langdurige werklozen wordt berekend op basis van de tewerkstellingsbreuk in de multifunctionele aangifte. Door de lagere economische activiteit als gevolg van de coronacrisis is het mogelijk dat de tewerkstellingsbreuk lager ligt dan voorheen en dat de werkgever daardoor een lagere aanwervingsincentive ontvangt. Om dat te vermijden, mogen werkgevers de tewerkstellingsbreuk hanteren die vóór 13 maart 2020 van toepassing was.

Het besluit van de Vlaamse regering met de terbeschikkingstelling van 87,3 miljoen euro om de sectoren cultuur, jeugd en sport bij te staan via de lokale besturen waarvan Ranst geraamd 192.716,48 euro verwerft op basis van de verdeling van de sectorale middelen voor die drie sectoren (cultuur, jeugd en sport) bij de inkanteling ervan in het gemeentefonds in 2018.

Het besluit van het college van burgemeester en schepenen van 4 juni 2020 om een aantal lokale herstelmaatregelen goed te keuren ter ondersteuning van het Ranstse ondernemingsleven en verenigingsleven in de culturele, sport en jeugdsector.

 

Juridisch kader:

Art. 2 en 269 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017

De gemeenten en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn beogen om op het lokale niveau duurzaam bij te dragen aan het welzijn van de burgers en verzekeren een burgernabije, democratische, transparante en doelmatige uitoefening van hun bevoegdheden.

De gemeenten zijn overeenkomstig artikel 41 van de Grondwet bevoegd voor de aangelegenheden van gemeentelijk belang. Voor de verwezenlijking daarvan kunnen ze alle initiatieven nemen. Ze beogen om bij te dragen aan de duurzame ontwikkeling van het gemeentelijk gebied.

Overeenkomstig artikel 6, § 1, VIII, tweede lid, van de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen en artikel 46 van de gewone wet van 9 augustus 1980 tot hervorming der instellingen en met toepassing van het subsidiariteitsbeginsel, oefenen de gemeenten ook de bevoegdheden uit die hen door of krachtens de wet of het decreet zijn toevertrouwd.

De gemeenteraad kan zonder de nodige kredieten over de uitgaven beslissen die door dwingende en onvoorziene omstandigheden vereist zijn, op voorwaarde dat hij daarvoor een met redenen omkleed besluit neemt.

In dezelfde omstandigheden en als het geringste uitstel onbetwistbare schade zou veroorzaken, kan het college van burgemeester en schepenen op eigen verantwoordelijkheid over de uitgaven beslissen. Het college van burgemeester en schepenen brengt de gemeenteraad daarvan onmiddellijk op de hoogte.

De bevoegdheid om over de uitgaven te beslissen, houdt ook de bevoegdheid in tot het vaststellen van de voorwaarden van overheidsopdrachten, het vaststellen van de plaatsingsprocedure, het voeren van de plaatsingsprocedure, de gunning en de uitvoering van de overheidsopdrachten.

In de gevallen, vermeld in het eerste en het tweede lid, worden de financiële gevolgen opgenomen in de eerstvolgende aanpassing van het meerjarenplan.

Artikel 56, §1 va het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017

Het college van burgemeester en schepenen bereidt de beraadslagingen en de besluiten van de gemeenteraad voor.

Het college van burgemeester en schepenen voert de besluiten van de gemeenteraad uit.

 

Bijkomende motivering:

Gemeenten en OCMW's spelen een cruciale rol in de exit-fase van de coronacrisis, uiteraard steeds binnen de federale richtlijnen. Vanaf heden is het voor Ranst belangrijk om bij te dragen aan een lokaal relanceplan.

In de eerste fase hebben we de bevolking voorzien van mondmaskers om in alle veiligheid opnieuw deel te laten nemen aan het openbaar leven (toegang tot de gezondheidsvoorzieningen en openbaar vervoer)

In tweede instantie wenst de gemeente en het OCMW de zwaarst getroffen sectoren te ondersteunen. Dit geldt enerzijds voor de sport- cultuur- en jeugdverenigingen in Ranst aangezien ze gedurende een lange periode geen inkomsten kunnen genereren voor hun werking te garanderen zoals de organisatie van jeugdfuiven voor de financiering van hun kampen of werking of de sportverenigingen waar sinds medio maart de competitieactiviteiten zijn opgeschort. In deze optiek wenst het gemeente en OCMW-bestuur naast de werkingssubsidies van het werkingsjaar 2019, die uitbetaald zullen worden in 2020 een supplement aan nominatieve subsidies te voorzien van € 200.000 gebaseerd op de verdeling van de werkingssubsidies van het werkingsjaar 2019.

In derde instantie is vooral de horeca getroffen door de covid-19 crisis aangezien deze sector een volledig kwartaal gesloten is geweest en bij een eventuele heropening medio juni geconfronteerd zal worden. We merken bij de aanvragen van de ambulante een stijging van het gebruik van het openbaar domein voor ambulante handel. Het openbaar domein kan ter beschikking gesteld worden aan de horeca-uitbaters ter compensatie van hun capaciteitsverlies wegens de verplichte maatregelen inzake de social distance die ze moeten nemen. In dit kader opteert het gemeentebestuur om de belasting op de privatieve inname van het openbaar domein op te schorten voor innames aanpalend aan hun handelszaak zoals het uitstallen van koopwaren of andere voorwerpen, het aanbrengen van uitstallingen op vensters- en deurdorpels en het aanbrengen van uitstallingen en toestellen, terrassen. Enkel de belasting op privatieve inname van het openbaar domein voor werken door het plaatsen van constructies en materialen zoals schutsels, stellingen, kranen, containers, betonbakken, bouwmaterialen, bouwafval, werktuigen en voertuigen ter gelegenheid van bouwen, verbouwen of verhuizen en voor de ambulante handel blijft behouden voor 2020.

In vierde instantie zal het gemeentebestuur de opwaardering van de levenskwaliteit faciliteren door het aanbod te vergroten van de vrije tijdsinfrastructuur door het aanbieden van geschikte domeinen die de veiligheidsmaatregelen bevorderen zoals het domein Moervelden. Het domein Moervelden is omwille van zijn oppervlakte geschikt voor de organisatie van evenementen waar de social distancing gerespecteerd zal blijven. Hierdoor stelt het bestuur voor om de retributie voor het jaar 2020 op te schorten.

 

Financiële gevolgen:

 

Omschrijving:

Ondersteuning exit-strategie in Ranst voor verenigingen en horeca

Actie:

diverse acties

Ramingnummer:

diverse ramingen

Uitgave/minder inkomsten:

€ 200.000

Visumnummer:

niet van toepassing

 

Bijlagen:

Berekening extra (corona)- subsidies op basis van het werkingsjaar 2019

Horecaplan - inname openbaar domein

 

Besluit met eenparigheid van stemmen:

Art. 1:

De gemeenteraad besluit in het kader van de ondersteuning van de erkende Ranstse jeugd-, cultuur- en sportverenigingen een supplement aan nominatieve subsidies te voorzien van € 200.000 in het kader van de herstelmaatregelen door de corona-crisis:

 

Ramingsnummer

Omschrijving

Bedrag

RA000846

Subsidie aan Werelddelen voor vrijetijdsparticipatie

€ 2.000

RA001024

Subsidies aan jeugdverenigingen en jeugdhuizen

 

 

Jeugdhuis Krejoel

€ 4.000

 

Jeugdhuis Basta

€ 4.000

 

Scouts en gidsen Oelegem

€ 8.000

 

Scouting Siegfried Ranst

€ 8.000

 

Chiro Toreke

€ 4.000

 

Chiro Fientje en Fonske

€ 4.000

 

KSA Broechem

€ 4.000

 

Chiro Broechem

€ 4.000

RA001036

Werkingssubsidies aan seniorenverenigingen

 

 

Okra Broechem

€ 4.000

 

Okra Oelegem

€ 4.000

 

Okra Trefpunt Ranst

€ 4.000

 

Senioren Emblem Dorp

€ 2.500

 

Seniorenwerking Alliers Emblem

€ 2.000

RA001050

Subsidie aan Koninklijke Harmonie De Nachtegaal

€ 4.000

RA001051

Subsidie aan Koninklijke Harmonie De Netezonen

€ 4.000

RA001055

Werkingssubsidie aan socio-culturele verenigingen

 

 

Davidsfonds Ranst

€ 1.000

 

De gouden handen

€ 1.000

 

De liefhebbers van ’t zoet

€ 1.000

 

De vrije luchtklievers

€ 500

 

Duivenbond de vrijheid

€ 500

 

Femma Ranst

€ 1.000

 

Gezinsbond Oelegem

€ 1.000

 

Gezinsbond Ranst

€ 1.000

 

Het zilveren orgel

€ 1.000

 

Ioca

€ 1.000

 

Jozef Simonskring/Staltheater

€ 1.500

 

K.M. De Boomgaardvink

€ 500

 

Kabatoon

€ 1.500

 

Koninklijke fotokring Diafora

€ 1.000

 

Ferm Broechem

€ 1.000

 

Ferm Emblem

€ 1.000

 

Ferm Oelegem

€ 1.000

 

Ferm Ranst

€ 1.000

 

KWB Ranst

€ 1.000

 

Landelijke gilde Broechem

€ 1.000

 

Landelijke gilde Emblem

€ 1.000

 

Landelijke gilde Ranst

€ 1.000

 

Markant

€ 500

 

De Millegemvrienden

€ 1.000

 

Popkoor Pop-it

€ 1.000

 

Scola Gregoriana

€ 500

 

Senioren dansclub Broechem

€ 500

 

Sint Ceciliakoor Ranst

€ 1.000

 

Vrouwelijk vocaal ensemble Freya

€ 1.000

 

Heemkundige kring brucheem

€ 500

 

De Bracken

€ 500

 

Jacques baron Leroy genootschap

€ 500

RA001094

Subsidies aan Ranstse sportverenigingen

 

 

Aspi Sport Emblem

€ 200

 

B.C. op de meir

€ 1.500

 

Badminton Club Oelegem

€ 1.500

 

BBC Musketiers

€ 4.000

 

Belgian Highland Pony Society

€ 1.500

 

BMX-Ranst

€ 4.500

 

Bravoc Ranst

€ 7.500

 

Datura

€ 1.500

 

Femma Sport Ranst Broechem

€ 1.000

 

Gymsport VZW

€ 7.600

 

K. Oelegem S.K.

€ 5.500

 

KFC Broechem

€ 7.600

 

KFC Ranst

€ 5.500

 

Koninklijk Racing Emblem

€ 5.500

 

LRV Broechem Van Halmaelen

€ 1.500

 

LRV Oelegem Edele Brigandse

€ 1.500

 

LRV Ponyclub Van Halmaelen

€ 1.500

 

LRV Ranst Sint-Antonius

€ 1.500

 

ORKA (Oelegemse Recreatieve Kompetitieve Aktiviteiten)

€ 3.000

 

Sparta Ranst Korfbal Club

€ 3.000

 

Sportuna Turnkring

€ 7.600

 

TC Emblem

€ 5.000

 

Tennisclub Ranst

€ 5.000

 

The Oar

€ 5.000

 

Tokati

€ 4.000

 

Wandelsportvereniging De Ranstuilen

€ 1.500

 

ZSC Broechem Surf&zeilclub

€ 6.000

 

ZVC Gildenboys

€ 1.000

 

ZVC Ranst

€ 1.000

RA001112

Subsidie aan Samana Oelegem

€ 500

RA001113

Subsidie aan Samana Ranst

€ 500

RA001111

Subsidie aan Samana Emblem

€ 500

RA001110

Subsidie aan Samana Broechem

€ 500

 

Art. 2:

§1. De gemeenteraad besluit om de belasting op de privatieve inname van het openbaar domein op te schorten voor het jaar 2020 voor innames aanpalend aan hun handelszaak zoals het uitstallen van koopwaren of andere voorwerpen, het aanbrengen van uitstallingen op vensters- en deurdorpels en het aanbrengen van uitstallingen en toestellen, terrassen.

Enkel de belasting op privatieve inname van het openbaar domein voor werken door het plaatsen van constructies en materialen zoals schutsels, stellingen, kranen, containers, betonbakken, bouwmaterialen, bouwafval, werktuigen en voertuigen ter gelegenheid van bouwen, verbouwen of verhuizen en voor de ambulante handel blijft behouden voor 2020

§2. De gemeenteraad besluit artikel 3 van het belastingsreglement op de privatieve inname op openbaar domein als volgt aan te passen:

§1. De gemeenteraad heft een belasting op het innemen van een deel van het openbaar domein, om deze te benutten voor handelsdoeleinden door het plaatsen van tafels, stoelen, banken, terrassen, stoepborden, uitstallingen, …. Het uitstallen van koopwaren of andere voorwerpen, het aanbrengen van uitstallingen op vensters- en deurdorpels en het aanbrengen van uitstallingen en toestellen, vastgemaakt aan de gevels, wordt gelijkgesteld met het innemen van het openbaar domein, indien de uitgestalde waren of de aangebrachte toestellen een uitsprong maken over het openbaar domein van minimaal 1m2 en dit op een hoogte die minder is dan 2,5m.

§2. Alvorens tot de inname van het openbaar domein mag worden overgegaan dient toelating te worden verkregen door het college van burgemeester en schepenen of door het orgaan aangewezen door de politieverordening. Zo deze toelating niet is verleend, zal de ingenomen oppervlakte op het openbaar domein worden vrijgemaakt door of in opdracht van de gemeente en zullen de kosten verhaald worden op de veroorzaker en indien deze niet bekend is op de bouwheer.

§3. De belasting wordt vastgesteld op € 5 per begonnen m² voor terrassen en andere uitstallingen met een minimumaanslag van € 25. In het jaar 2020 zal in het kader van de herstelmaatregelen naar aanleiding van het post-covid-19 tijdperk de belasting worden vastgesteld op € 0 per begonnen m² voor terrassen en andere uitstallingen met uitzondering van ambulante handel.

§4. De berekening van de belastbare oppervlakte gebeurt als volgt:

1)      Voor de terrassen met windschermen of andere afsluitingen is de belastbare oppervlakte gelijk aan deze van de vierhoek binnen wiens grenzen het terras en de afsluiting en/of windschermen vervat zijn. Indien de ingang van de instelling zich in het terras bevindt, geeft dit aanleiding tot een vrijstelling van 1,5 meter, voor zover deze strook ook werkelijk vrij gehouden wordt.

2)      Voor de andere belastbare innemingen van het openbaar domein is de belastbare oppervlakte gelijk aan de oppervlakte van de vierhoek waarin de uitstalling of het toestel zich boven het openbaar domein uitstrekt. Het gedeelte van een vierkante meter wordt afgerond naar de hogere eenheid.

§5. Tijdelijke terrassen, terrasuitbreidingen of andere uitstallingen ter gelegenheid van goedgekeurde evenementen door het college van burgemeester en schepenen zoals straatfeesten, openbare markten, kermissen, … zijn vrijgesteld van deze belasting. De vrijstelling geldt enkel voor de dag(en) van het evenement zelf.

§6. De belasting is ondeelbaar en verschuldigd per kalenderjaar door diegene die het openbaar domein inneemt.

§7. Het betalen van de belasting geeft aan de belastingplichtige geen enkele aanspraak op enig recht van concessie of erfdienstbaarheid op het betrokken openbaar domein. Hij is er integendeel toe gehouden op het eerste verzoek van de overheid het gebruik van het openbaar domein te staken of te beperken, zonder enige schadevergoeding te kunnen vorderen.

§8. De belasting is eveneens verschuldigd bij wederrechtelijke inneming van openbaar domein onverminderd de verwijdering van de belastbare elementen wegens het ontbreken van toelating zoals voorzien bij politieverordening of bij intrekking van de toelating bij politiemaatregel wegens een fout van de belastingplichtige.

 

Art. 3:

§1. De gemeenteraad tracht de opwaardering van de levenskwaliteit te faciliteren door het aanbod te vergroten van de vrije tijdsinfrastructuur door het aanbieden van geschikte domeinen die de veiligheidsmaatregelen bevorderen zoals het domein Moervelden. Dit domein de Moervelden zal in 2020 vrijgesteld van enige retributie voor de verenigingen en circussen.

§2. De gemeenteraad besluit artikel 14 van het retributiereglement op het gebruik van de vrijetijdsinfrastructuur van de gemeente Ranst aan te passen als volgt:

§1. De gebruikers die conform artikel 13, §2 tot de gebruikerscategorie 0 behoren, worden vrijgesteld van retributie.             

§2. Voor het gebruik van de verschillende zones gelden volgende tarieven:

Vergoeding gebruik

Zone A

Zone B, C en D

Weekdag

€ 25

€ 10 per zone

Weekenddag

 € 75

 € 75

In het jaar 2020 zal in het kader van de herstelmaatregelen naar aanleiding van het post-covid-19 tijdperk de retributie worden vastgesteld op € 0 per

§3. Enkel in zone A is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de nutsvoorzieningen. In de

retributie is 2 m³ water en 80 kWh elektriciteit inbegrepen. Indien het energieverbruik hoger is dan wordt een meerprijs in rekening gebracht à rato van € 6 per begonnen m³ en € 0,5 per begonnen kWh, vermeerderd met € 20 administratieve kost. De meterstanden worden uitgelezen door de bevoegde ambtenaar.

§4. Indien vastgesteld wordt dat de gebruiker toch niet gehuurde zones in gebruik neemt, dan wordt voor deze zones het vijfvoud van de huurprijs aangerekend op basis van de tarieven va 2021.

§5. De brandverzekering van het gebouw wordt afgesloten door de gemeente.

Disclaimer

Register der bekendmakingen

Deze webpagina vormt het openbare register van gemeentelijke reglementen en verordeningen, in overeenstemming met het besluit van de Vlaamse regering van 28 april 2023 betreffende de bekendmakingen en raadpleegbaarheid van besluiten en documenten van het lokale bestuur met betrekking tot de manier waarop ze moeten worden bijgehouden.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, zal er een expliciete "bundel" van het document worden opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker.

Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan in een aparte publicatie omgeving die beveiligd en toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.