De burgemeester besluit volgende bestuurlijke maatregelen te hernemen in het kader van de hondenoverlast van de Turkse herderhonden (Kangals):
Verbod om met de honden op de openbare weg te komen
- Verplichting tot het plaatsen van de honden op zijn domein in de afgesloten kennel en/of aan te lijnen om ontsnappingen te voorkomen met uitzondering in bepaalde omstandigheden
- Continu nazicht en in geval van schade onverwijld herstel van de omheining van het domein waarop de honden zouden kunnen rondlopen met het voorzien van een dubbele poort waarbij een sas tussen de 2 inkompoorten wordt gerealiseerd.
- Overdag moeten de honden gehuisvest worden in een afgesloten ruimte.
- Overdag kan elk van de honden enkel individueel mee met de eigenaar in de weide gaan, onder fysiek toezicht van de eigenaar, dit wil zeggen dat de eigenaar mee fysiek in de weide moet staan. Het is verboden dat 2 of 3 honden gelijktijdig overdag met de eigenaar vrij rond lopen omwille van het risico op roedelgedrag dat leidt tot aanstekelijk gedrag waardoor hun gehoorzaamheid nog vermindert.
- 's Nachts (van 22u tot 7u) kunnen de omwille van het vermeende welzijn van de schapen de honden los kunnen lopen maar enkel op voorwaarde dat er een nachtkraal gebouwd wordt aan de schuur waardoor de schapen op die manier binnen kunnen schuilen maar kunnen ook buiten verblijven als het binnen te warm is. Deze nachtkraal kan perfect gebouwd worden met een 50-tal meter afsluiting van panelen van minimaal 2 meter hoog (type Heras-
hekwerk-panelen). De nachtkraal vergroot dan de schuur en laat toe dat de schapen beide uitgangen kunnen gebruiken zodat ze een vluchtweg hebben in geval ze bedreigd worden.
Doordat de honden los mee in deze afsluiting zitten kunnen zij de veiligheid van de schapen vrijwaren en door de aard van de afsluiting kunnen ze zelf niet ontkomen en kunnen ze ook niet op openbaar terrein geraken
Na het hebben gehoord van betrokkene, neemt de burgemeester maatregelen naar aanleiding van een bijtincident.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.