Enig artikel:
De gemeenteraad keurt de notulen en het zittingsverslag van de gemeenteraad van 17 oktober 2022 goed.
Art. 1:
De gemeenteraad neemt kennis van de dagorde van de algemene vergadering van Cipal dv die zal gehouden worden op digitale wijze op 15 december 2022 evenals van alle daarbij horende documenten.
Art. 2:
§1. De gemeenteraad mandateert de vertegenwoordiger op de algemene vergadering van de dienstverlenende vereniging Cipal dv van 15 december 2022 om alle agendapunten goed te keuren of indien deze algemene vergadering om welke reden dan ook zou worden verdaagd, dan blijft de gemeentelijke vertegenwoordiger gemachtigd om deel te nemen aan elke volgende vergadering met dezelfde agenda.
§2. Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van dit besluit en in het bijzonder met het in kennis stellen daarvan aan de dienstverlenende vereniging Cipal dv.
Art. 1:
De gemeenteraad neemt kennis van de dagorde van de buitengewone algemene vergadering van Igean dienstverlening die zal gehouden worden op digitale wijze op 21 december 2022 om 19 uur evenals van alle daarbij horende documenten en keurt op basis hiervan de agendapunten goed.
Art. 2:
§1. De gemeenteraad mandateert de vertegenwoordiger op de algemene vergadering van de dienstverlenende vereniging Igean DV van 21 december 2022 om alle agendapunten goed te keuren of indien deze algemene vergadering om welke reden dan ook zou worden verdaagd, dan blijft de gemeentelijke vertegenwoordiger gemachtigd om deel te nemen aan elke volgende vergadering met dezelfde agenda.
§2. Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van dit besluit en in het bijzonder met het in kennis stellen daarvan aan de dienstverlenende vereniging Igean dienstverlening
Art. 1:
De gemeenteraad neemt kennis van de dagorde van de buitengewone algemene vergadering van Igean milieu en veiligheid die zal gehouden worden op digitale wijze op 21 december 2022 om 19 u evenals van alle daarbij horende documenten.
Art. 2:
§1. De gemeenteraad mandateert de vertegenwoordiger op de algemene vergadering van de opdrachthoudende vereniging Igean milieu en veiligheid van 21 december 2022 om alle agendapunten goed te keuren of indien deze algemene vergadering om welke reden dan ook zou worden verdaagd, dan blijft de gemeentelijke vertegenwoordiger gemachtigd om deel te nemen aan elke volgende vergadering met dezelfde agenda.
§2. Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van dit besluit en in het bijzonder met het in kennis stellen daarvan aan de opdrachthoudende vereniging Igean milieu en veiligheid
Art. 1:
De gemeenteraad neemt kennis van de dagorde van de buitengewone algemene vergadering van de dienstverlenende vereniging van IKA die zal gehouden worden op 20 december 2022 in de E10 Hoeve, Kapelstraat 8, 2980 Brecht evenals van alle daarbij horende documenten.
Art. 2:
§1. De gemeenteraad mandateert de vertegenwoordiger op de algemene vergadering van de dienstverlenende vereniging IKA van 20 december 2022 om alle agendapunten goed te keuren of indien deze algemene vergadering om welke reden dan ook zou worden verdaagd, dan blijft de gemeentelijke vertegenwoordiger gemachtigd om deel te nemen aan elke volgende vergadering met dezelfde agenda.
§2. Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van dit besluit en in het bijzonder met het in kennis stellen daarvan aan de opdrachthoudende vereniging IKA
Erik Fossez Lode Hofmans Johan De Ryck Roel Vermeesch An Willems Annelies Creten Hilde Goris Wim Van der Schoot Bart Goris Christel Engelen Leen Baeten Fernand Bossaerts Patrick Vandervaeren Luc Redig Tine Muyshondt Joris Van Camp Sonja De Pooter Zoe Helsen Kurt De Belder Raf Serneels Christel Meeus Jan Dillen Frans Marivoet John Oliviers Guido Wittocx Erik Fossez Lode Hofmans Johan De Ryck Roel Vermeesch An Willems Annelies Creten Hilde Goris Bart Goris Christel Engelen Leen Baeten Fernand Bossaerts Patrick Vandervaeren Luc Redig Tine Muyshondt Joris Van Camp Sonja De Pooter Zoe Helsen Kurt De Belder Raf Serneels Christel Meeus Jan Dillen Frans Marivoet John Oliviers Guido Wittocx Joris Van Camp Patrick Vandervaeren Erik Fossez Raf Serneels Kurt De Belder Frans Marivoet Johan De Ryck Zoe Helsen Jan Dillen Christel Engelen Leen Baeten Luc Redig An Willems John Oliviers Annelies Creten Guido Wittocx Roel Vermeesch Hilde Goris Tine Muyshondt Christel Meeus Lode Hofmans Bart Goris Sonja De Pooter Fernand Bossaerts aantal voorstanders: 16 , aantal onthouders: 8 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
Art. 1:
De gemeenteraad neemt kennis van de dagorde van de algemene vergadering van Pidpa van 16 december 2022 die zal gehouden worden in op het hoofdkantoor, Desguinlei 246 te 2018 Antwerpen om 11u u evenals van alle daarbij horende documenten.
Art. 2:
§1. De gemeenteraad mandateert de vertegenwoordiger op de algemene vergadering van de opdrachthoudende vereniging Pidpa van 16 december 2022 om alle agendapunten goed te keuren of indien deze algemene vergadering om welke reden dan ook zou worden verdaagd, dan blijft de gemeentelijke vertegenwoordiger gemachtigd om deel te nemen aan elke volgende vergadering met dezelfde agenda.
§2. Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van dit besluit en in het bijzonder met het in kennis stellen daarvan aan de opdrachthoudende vereniging Pidpa
Erik Fossez Lode Hofmans Johan De Ryck Roel Vermeesch An Willems Annelies Creten Hilde Goris Wim Van der Schoot Bart Goris Christel Engelen Leen Baeten Fernand Bossaerts Patrick Vandervaeren Luc Redig Tine Muyshondt Joris Van Camp Sonja De Pooter Zoe Helsen Kurt De Belder Raf Serneels Christel Meeus Jan Dillen Frans Marivoet John Oliviers Guido Wittocx Erik Fossez Lode Hofmans Johan De Ryck Roel Vermeesch An Willems Annelies Creten Hilde Goris Bart Goris Christel Engelen Leen Baeten Fernand Bossaerts Patrick Vandervaeren Luc Redig Tine Muyshondt Joris Van Camp Sonja De Pooter Zoe Helsen Kurt De Belder Raf Serneels Christel Meeus Jan Dillen Frans Marivoet John Oliviers Guido Wittocx Sonja De Pooter Zoe Helsen Christel Engelen Patrick Vandervaeren Raf Serneels Kurt De Belder Erik Fossez Johan De Ryck Frans Marivoet Leen Baeten Luc Redig Annelies Creten Guido Wittocx Jan Dillen An Willems Joris Van Camp John Oliviers Hilde Goris Fernand Bossaerts Christel Meeus Roel Vermeesch Lode Hofmans Tine Muyshondt Bart Goris aantal voorstanders: 17 , aantal onthouders: 7 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
Art. 1:
De gemeenteraad neemt kennis van de dagorde van de algemene vergadering van Water-link op 15 december 2022 om 16.00 uur in de kantoren van de vereniging, Mechelsesteenweg 66 te 2018 Antwerpen met de agenda en daarbij horende documenten.
Art. 2:
§1. De gemeenteraad mandateert de vertegenwoordiger op de algemene vergadering van de opdrachthoudende vereniging Water-link van 15 december 2022 om alle agendapunten goed te keuren of indien deze algemene vergadering om welke reden dan ook zou worden verdaagd, dan blijft de gemeentelijke vertegenwoordiger gemachtigd om deel te nemen aan elke volgende vergadering met dezelfde agenda.
§2. Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van dit besluit en in het bijzonder met het in kennis stellen daarvan aan water-link.
Erik Fossez Lode Hofmans Johan De Ryck Roel Vermeesch An Willems Annelies Creten Hilde Goris Wim Van der Schoot Bart Goris Christel Engelen Leen Baeten Fernand Bossaerts Patrick Vandervaeren Luc Redig Tine Muyshondt Joris Van Camp Sonja De Pooter Zoe Helsen Kurt De Belder Raf Serneels Christel Meeus Jan Dillen Frans Marivoet John Oliviers Guido Wittocx Erik Fossez Lode Hofmans Johan De Ryck Roel Vermeesch An Willems Annelies Creten Hilde Goris Bart Goris Christel Engelen Leen Baeten Fernand Bossaerts Patrick Vandervaeren Luc Redig Tine Muyshondt Joris Van Camp Sonja De Pooter Zoe Helsen Kurt De Belder Raf Serneels Christel Meeus Jan Dillen Frans Marivoet John Oliviers Guido Wittocx Johan De Ryck Jan Dillen Zoe Helsen John Oliviers Kurt De Belder Leen Baeten Frans Marivoet Erik Fossez An Willems Annelies Creten Joris Van Camp Luc Redig Raf Serneels Guido Wittocx Roel Vermeesch Bart Goris Christel Meeus Lode Hofmans Fernand Bossaerts Tine Muyshondt Hilde Goris Christel Engelen Patrick Vandervaeren Sonja De Pooter aantal voorstanders: 14 , aantal onthouders: 3 , aantal tegenstanders: 7 Goedgekeurd
Art. 1:
De gemeenteraad geeft als advies aan de Vlaamse Regering dat het bij voormelde aanvraag gevoegde stappenplan naar de woonmaatschappij voldoet aan de doelstellingen van de gemeente.
Art. 2:
De gemeenteraad stelt in het kader van de procedure vermeld in artikel 4.98 §1 tweede lid, 2°, punt k van het BVCW van 2021 vast dat de aldus te vormen woonmaatschappij zal zorgen voor voldoende lokale netwerkvorming, lokale inbedding en verankering.
Art. 1:
Er wordt aan de eigenaar van elke nutsvoorziening een retributie aangerekend op de gemeentelijke dienstverlening en het gebruik van het gemeentelijk openbaar domein naar aanleiding van werken aan permanente nutsvoorzieningen op het gemeentelijk openbaar domein, in uitvoering en met toepassing van de Code voor Infrastructuur- en Nutswerken langs gemeentewegen.
Permanente nutsvoorzieningen omvatten alle installaties (zoals kabels, leidingen, buizen, …), inclusief hun aanhorigheden (zoals kabel-, verdeel-, aansluit-, e.a. kasten, palen, masten, toezichts-, verbindings-, e.a. putten, …) dienstig voor het transport van elektriciteit, gas, gasachtige producten, stoom, drink-, hemel- en afvalwater, warm water, brandstof;
De retributie is niet verschuldigd indien de werken worden uitgevoerd samen met of onmiddellijk voorafgaand aan wegen- of rioleringswerken uitgevoerd door de stad/gemeente of indien het werken zijn die uitgevoerd worden op verzoek van de stad/gemeente.
Deze retributie sluit elke andere heffing, semi-heffing, of waarborgstelling in het kader van werken aan permanente nutsvoorzieningen door de gemeente uit zowel in hoofde van de distributienetbeheerder als van haar werkmaatschappij en ongeacht of voorgenoemden deze werken uitvoeren in eigen naam, dan wel laten uitvoeren door derden in naam en voor rekening van de distributienetbeheerder of de werkmaatschappij.
Art. 2:
De retributie naar aanleiding van sleufwerken is verschuldigd per dag en per meter openliggende sleuflengte voor alle sleufwerken. Zij bedraagt per meter sleuflengte voor werken in rijwegen 10,24 euro, voor werken in voetpaden 7,88 euro en voor werken in aardewegen 4,73 euro.
Op deze basisbedragen wordt een indexatie toegepast, naar analogie met de door de VREG goedgekeurde niet-periodieke tarieven, zoals jaarlijks gepubliceerd in augustus.
Indexatie gebeurt aan het begin van een nieuwe cyclus van 3 jaar.
Een begonnen dag geldt voor een volledige dag.
Art. 3:
Voor de hinder veroorzaakt door de dringende werken, aansluitingswerken, herstellingen en kleine onderhoudswerken met een sleufoppervlakte van maximum 3 m², wordt per kalenderjaar een retributie geheven van 1,00 euro per op het grondgebied van de stad/gemeente aanwezig aansluitingspunt.
Ter compensatie van diverse heffingen en belastingen in hoofde van zowel de distributienetbeheerder als zijn werkmaatschappij wordt een retributie voorzien van 0,5 euro per aanwezig aansluitingspunt op het grondgebied van de stad/gemeente.
Op deze basisbedragen wordt een indexatie toegepast., naar analogie met de door de VREG goedgekeurde niet-periodieke tarieven, zoals jaarlijks gepubliceerd in augustus.
Deze retributies zijn verschuldigd vóór het einde van ieder jaar. In dit kader doet iedere nutsmaatschappij vóór 15 december van ieder jaar opgave van het aantal aansluitingspunten op het grondgebied van de stad/gemeente.
Art. 4 :
De retributie dient te worden betaald binnen de 30 kalenderdagen na toezending van de facturen.
Art. 5:
§1. Onderhavig retributiereglement gaat in vanaf 1 januari 2023 voor een termijn eindigend op 31 de cember 2025.
§2. Dit retributiereglement wordt toegezonden aan de toezichthoudende overheid.
Het retributiereglement wordt overeenkomstig artikel 286 van het Decreet Lokaal Bestuur afgekondigd en bekendgemaakt
Enig artikel:
De gemeenteraad neemt kennis van het budget 2023 van de Protestantse kerk te Boechout.
Erik Fossez Lode Hofmans Johan De Ryck Roel Vermeesch An Willems Annelies Creten Hilde Goris Wim Van der Schoot Bart Goris Christel Engelen Leen Baeten Fernand Bossaerts Patrick Vandervaeren Luc Redig Tine Muyshondt Joris Van Camp Sonja De Pooter Zoe Helsen Kurt De Belder Raf Serneels Christel Meeus Jan Dillen Frans Marivoet John Oliviers Guido Wittocx Erik Fossez Lode Hofmans Johan De Ryck Roel Vermeesch An Willems Annelies Creten Hilde Goris Bart Goris Christel Engelen Leen Baeten Fernand Bossaerts Patrick Vandervaeren Luc Redig Tine Muyshondt Joris Van Camp Sonja De Pooter Zoe Helsen Kurt De Belder Raf Serneels Christel Meeus Jan Dillen Frans Marivoet John Oliviers Guido Wittocx Bart Goris Guido Wittocx Joris Van Camp Lode Hofmans John Oliviers Tine Muyshondt Annelies Creten Roel Vermeesch Zoe Helsen Sonja De Pooter Luc Redig Christel Meeus Frans Marivoet Kurt De Belder Leen Baeten Hilde Goris Raf Serneels Fernand Bossaerts Johan De Ryck Jan Dillen Erik Fossez An Willems Patrick Vandervaeren Christel Engelen aantal voorstanders: 22 , aantal onthouders: 2 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
Enig artikel:
De gemeenteraad keurt de toetreding goed tot de raamovereenkomst van IGEAN voor de introductie van fietslease voor het personeel, geplaatst met Europese aankondiging 2021/S 181-469759, waarbij het college van burgemeester en schepenen zal instaan voor de effectieve bestelling van de opdracht.
Art. 1:
De gemeenteraad beslist om volgende reststroken van voetweg 54 langs de Vincent Goossenslaan te verkopen en keurt hiertoe de bij dit besluit gevoegde ontwerpakte goed:
- een perceel grond, volgens titel kadastraal gekend sectie A, deel van nummer 548/L, thans kadastraal gekend onder grotere oppervlakte sectie A, nummer 548/N/P0000, met een oppervlakte volgens meting van 1,15 m²,
- een perceel grond, volgens titel kadastraal gekend sectie A, deel van nummer 548/L, thans kadastraal gekend onder grotere oppervlakte sectie A, nummer 548/N/P0000, met een oppervlakte volgens meting van 14,94 m²,
- een perceel grond, volgens titel kadastraal gekend sectie A, deel van nummer 548/L, thans kadastraal gekend onder grotere oppervlakte sectie A, nummer 548/N/P0000, met een oppervlakte volgens meting van 31,96 m²,
- een perceel grond, volgens titel kadastraal gekend sectie A, deel van nummer 548/L, thans kadastraal gekend onder grotere oppervlakte sectie A, nummer 548/N/P0000, met een oppervlakte volgens meting van 8,35 m².
Art. 2:
De kosten van het verlijden van de akte en de eventuele (gedeeltelijke) doorhaling van de hypothecaire inschrijvingen zijn ten laste van de kopers.
Art. 1: Algemene bepalingen:
Het college van burgemeester en schepenen gaat over tot betoelaging van de Ranstse seniorenverenigingen na advies van de raad voor senioren Ranst op basis van de toegekende puntentotalen en binnen de voorziene kredieten in het meerjarenplan.
Alleen de erkende plaatselijke verenigingen komen in aanmerking voor een toelage.
De verenigingen dienen hiertoe de volledig ingevulde en ondertekende subsidieaanvraag te richten aan de raad voor senioren Ranst.
De verenigingen moeten zich onderwerpen aan eventuele controlemaatregelen van de subsidiërende overheid of van een afvaardiging van de raad voor senioren.
Indien blijkt dat:
- de aangifte niet in overeenstemming is met de werkelijkheid
- de aanvrager de gevraagde inlichtingen niet tijdig verschaft of weigert ze te verschaffen
- het financieel verslag van voorgaand werkingsjaar niet is toegevoegd bij een subsidie van meer dan € 1.239
vervalt voor de desbetreffende vereniging het recht op subsidiëring voor het betrokken jaar.
Indien de vereniging nog openstaande schulden heeft bij de gemeente, dan worden deze in mindering gebracht op de uit te betalen subsidie.
Het college van burgemeester en schepenen houdt toezicht op de puntentoekenning door de raad voor senioren.
Art. 2: Directe subsidies.
§1. Werkingssubsidies:
Dit is een financiële tegemoetkoming van het gemeentebestuur aan de erkende plaatselijke vereniging voor haar werking en activiteiten. De toelagen worden verleend volgens een puntensysteem.
De punten worden toegekend aan de hand van de volgende normen: 34% van de subsidie worden als volgt verdeeld voor leden, bestuursleden en bestuursvergaderingen:
Normen | % |
Het aantal aangesloten leden dat lidgeld betaalde voor het betrokken werkjaar. | 26% |
Het aantal actieve bestuursleden | 4% |
Het aantal bestuursvergaderingen. | 4% |
De overige 66% wordt als volgt verdeeld voor de activiteiten:
Activiteiten | % |
Vergaderingen voor alle leden. | 20% |
Bijeenkomsten van werkgroepen | 14% |
Socio-culturele activiteiten | 16% |
Vormingsactiviteiten | 16% |
- De punten worden toegekend op basis van de activiteiten van het voorbije werkjaar.
- Als bewijsstuk voor het aantal leden geldt ofwel een ledenlijst van het verbond ofwel het aantal leden dat lidgeld betaald heeft voor het betrokken werkjaar, zoals blijkt uit de boekhouding van de vereniging.
- Als bestuur wordt beschouwd: een dagelijks bestuur van 4 vaste leden (voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester). Bovendien mag per 12 leden een bijkomend bestuurslid (vrije functieverdeling) mee worden opgenomen voor de subsidieberekening.
- Eenzelfde activiteit mag slechts bij één subsidiecategorie in rekening worden gebracht.
- Voor socio-culturele activiteiten en voor vormingsactiviteiten zijn tenminste 12 deelnemers vereist.
- De verenigingen zullen een jaarplanning voorleggen.
§2. Huursubsidie lokalen voor seniorenverenigingen:
Dit is een financiële tegemoetkoming van het gemeentebestuur aan de erkende plaatselijke seniorenverenigingen voor de huur van lokalen die noodzakelijk zijn binnen de werking van de vereniging.
Verenigingen die niet beschikken over een eigen of gesubsidieerd lokaal dat voldoende groot is voor het inrichten van algemene ledenbijeenkomsten en daardoor verplicht zijn gebruik te maken van een gehuurd lokaal, kunnen deze huurbijdragen inbrengen voor subsidiëring.
De subsidie wordt toegekend op basis van :
- de huurprijs van lokalen voor algemene ledenbijeenkomsten in het voorbije werkjaar. De bewijzen worden afgeleverd samen met de bewijsstukken voor de werkingssubsidies en de subsidie wordt tegelijkertijd uitgekeerd. Voor het subsidiejaar 2020, betrekking hebbende op het werkjaar 2019, zullen deze bewijsstukken evenwel apart van de bewijsstukken voor de werkingssubsidies worden ingediend. De huurbijdragen worden bewezen door middel van facturen en een activiteitenagenda.
- Indien het begrote budget ontoereikend is voor de maximumsubsidie, zal deze procentueel verdeeld worden tussen alle rechthebbenden.
Art. 3:
Voor het subsidiejaar 2022 worden als coronamaatregel dezelfde bedragen uitbetaald als in 2020 voor de verenigingen die nog actief zijn.
Art. 4:
Dit reglement treedt in voege vanaf heden en geldt tot 31 december 2025 en vervangt het reglement van 16 december 2020 dat wordt opgeheven met ingang van heden.
Art. 5:
Deze verordening valt onder het onder het algemeen bestuurlijk toezicht als bepaald in artikel 326-335 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017.
Erik Fossez Lode Hofmans Johan De Ryck Roel Vermeesch An Willems Annelies Creten Hilde Goris Wim Van der Schoot Bart Goris Christel Engelen Leen Baeten Fernand Bossaerts Patrick Vandervaeren Luc Redig Tine Muyshondt Joris Van Camp Sonja De Pooter Zoe Helsen Kurt De Belder Raf Serneels Christel Meeus Jan Dillen Frans Marivoet John Oliviers Guido Wittocx Erik Fossez Lode Hofmans Johan De Ryck Roel Vermeesch An Willems Annelies Creten Hilde Goris Bart Goris Christel Engelen Leen Baeten Fernand Bossaerts Patrick Vandervaeren Luc Redig Tine Muyshondt Joris Van Camp Sonja De Pooter Zoe Helsen Kurt De Belder Raf Serneels Christel Meeus Jan Dillen Frans Marivoet John Oliviers Guido Wittocx Kurt De Belder Zoe Helsen Raf Serneels Guido Wittocx Johan De Ryck Annelies Creten Joris Van Camp An Willems Leen Baeten John Oliviers Jan Dillen Luc Redig Frans Marivoet Sonja De Pooter Erik Fossez Bart Goris Christel Engelen Roel Vermeesch Tine Muyshondt Lode Hofmans Patrick Vandervaeren Hilde Goris Fernand Bossaerts Christel Meeus aantal voorstanders: 15 , aantal onthouders: 9 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
Art. 1:
De gemeenteraad keurt de gratis grondafstand goed van een stuk grond met een oppervlakte van 336 m2, gelegen in Ranst, Donkerweg 7-9, kadastraal gekend als 1 afdeling, sectie C, deel van nr. 58N door Gert Dockx, Koekhoven 43 in 2310 Rijkevorsel.
Art. 2:
De grondafstand kadert in het openbaar belang. De afgestane grond wordt ingelijfd in het openbaar domein.
Art. 3:
De kosten van het verlijden van de akte en de eventuele (gedeeltelijke) doorhaling van de hypothecaire inschrijvingen zijn ten laste van de aanvrager.
Erik Fossez Lode Hofmans Johan De Ryck Roel Vermeesch An Willems Annelies Creten Hilde Goris Wim Van der Schoot Bart Goris Christel Engelen Leen Baeten Fernand Bossaerts Patrick Vandervaeren Luc Redig Tine Muyshondt Joris Van Camp Sonja De Pooter Zoe Helsen Kurt De Belder Raf Serneels Christel Meeus Jan Dillen Frans Marivoet John Oliviers Guido Wittocx Erik Fossez Lode Hofmans Johan De Ryck Roel Vermeesch An Willems Annelies Creten Hilde Goris Bart Goris Christel Engelen Leen Baeten Fernand Bossaerts Patrick Vandervaeren Luc Redig Tine Muyshondt Joris Van Camp Sonja De Pooter Zoe Helsen Kurt De Belder Raf Serneels Christel Meeus Jan Dillen Frans Marivoet John Oliviers Guido Wittocx Luc Redig Kurt De Belder Raf Serneels An Willems Zoe Helsen Annelies Creten Leen Baeten Bart Goris Christel Engelen Hilde Goris Tine Muyshondt Christel Meeus Jan Dillen Lode Hofmans Guido Wittocx Patrick Vandervaeren Frans Marivoet Roel Vermeesch John Oliviers Joris Van Camp Erik Fossez Johan De Ryck Sonja De Pooter Fernand Bossaerts aantal voorstanders: 23 , aantal onthouders: 1 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
Enig artikel:
De gemeenteraad stelt de rooilijn vast op 6 meter uit de wegas voor de omgevingsvergunningsaanvraag van Christof De Ridder voor een perceel gelegen aan Doornboomweg 8 in 2520 Broechem, kadastraal gekend als afdeling 3, sectie B, perceelnummer 33A.
Art. 1:
De voorgestelde rooilijn/wegentracé wordt goedgekeurd voor de verkavelingsaanvraag van M.K. Invest nv voor percelen gelegen aan Kromstraat 48 in 2520 Ranst, kadastraal gekend als afdeling 1, sectie B, perceelnummers 114A, 126B, 127A, 127B, 128B, 128L, 129A2, 129B2, 129C2, 129P, 129R, 129Z, 130, 131, 132M, 132N, 134L2, 140, 141B3, 141C2, 141D2, 141K3, 141L3, 141N3, 141P3, 141R, 141S en 141X.
Art. 2:
De volgende voorwaarden worden in verband met de uitrusting van de weg van de verkaveling opgelegd:
- breedte wegtracé: zoals aangeduid op het plan: 10 meter
- wegenis: breedte verharding: conform dwarsprofiel - aard: asfalt
- greppels en kantstrook: conform dwarsprofiel
- riolering: gescheiden rioleringsstelsel met wachtbuizen voor regenwater en afvalwater, voor elk perceel afzonderlijk tot achter de rooilijn gebracht. Voor de aansluitingen van DWA- en RWA- afvoer moet rekening gehouden worden met het advies van Aquafin.
- nutsvoorzieningen: water, gas, elektriciteit, telefoon, tv-distributie-aansluitingsmogelijkheden voor alle percelen te voorzien
- openbare verlichting aan te leggen volgens de gegevens van het gemeentebestuur van Ranst
- verkeerssignalisatie en signalisatie hydranten aan te leggen volgens de gegevens van het gemeentebestuur van Ranst
- toezicht: toezichter aan te stellen door de gemeente op kosten van de verkavelaar
- het ontwerp van weg- en rioleringswerken, evenals de wijze van aanbesteding, wordt aan de gemeenteraad ter goedkeuring voorgelegd
- ontwerper weg- en rioleringswerken: de naam van de ontwerper moet vooraf ter goedkeuring aan het college van burgemeester en schepenen worden voorgelegd
- afwateringsplan: bij het ontwerpdossier van de weg- en rioleringswerken moet een sluitend afwateringsplan gevoegd worden
- groenplan: bij het ontwerpdossier van de weg- en rioleringswerken moet een groenplan gevoegd worden.
- verkeersveiligheid: ten behoeve van de verkeersveiligheid moeten de nodige maatregelen voorzien worden, nader te bepalen bij de goedkeuring van het ontwerp weg- en rioleringswerken
Art. 3:
Alle kosten met betrekking tot de aanleg van de hierboven vermelde infrastructuur zijn ten laste van de verkavelaar.
Art. 4:
Voor de gunning van de werken moet de verkavelaar een bankwaarborg stellen aan de gemeente welke de volgende kosten dekt:
1. weg- en rioleringswerken (goedgekeurde inschrijving)
2. nutsvoorzieningen
3. uitvoering groenplan
4. veiligheidscoördinator
5. veiligheidsmarge van 20% op 1, 2, 3 en 4
Art. 5:
Binnen de 6 maanden na de definitieve oplevering moet alle aangelegde infrastructuur gratis aan de gemeente worden overgedragen, samen met de overdracht van de gronden binnen het goedgekeurde stratentracé. Alle hieraan verbonden kosten zijn ten laste van de ontwikkelaar.
Art. 6:
Het is aan de ontwikkelaar om te allen tijde te zorgen voor een goed nabuurschap, zowel wat geluidoverlast, verkeersoverlast en andere hinder betreft.
Art. 7:
Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van dit besluit.
Erik Fossez Lode Hofmans Johan De Ryck Roel Vermeesch An Willems Annelies Creten Hilde Goris Wim Van der Schoot Bart Goris Christel Engelen Leen Baeten Fernand Bossaerts Patrick Vandervaeren Luc Redig Tine Muyshondt Joris Van Camp Sonja De Pooter Zoe Helsen Kurt De Belder Raf Serneels Christel Meeus Jan Dillen Frans Marivoet John Oliviers Guido Wittocx Erik Fossez Lode Hofmans Johan De Ryck Roel Vermeesch An Willems Annelies Creten Hilde Goris Bart Goris Christel Engelen Leen Baeten Fernand Bossaerts Patrick Vandervaeren Luc Redig Tine Muyshondt Joris Van Camp Sonja De Pooter Zoe Helsen Kurt De Belder Raf Serneels Christel Meeus Jan Dillen Frans Marivoet John Oliviers Guido Wittocx Kurt De Belder An Willems Jan Dillen Bart Goris Frans Marivoet Guido Wittocx John Oliviers Sonja De Pooter Christel Engelen Joris Van Camp Patrick Vandervaeren Christel Meeus Zoe Helsen Tine Muyshondt Luc Redig Johan De Ryck Erik Fossez Lode Hofmans Annelies Creten Fernand Bossaerts Hilde Goris Raf Serneels Leen Baeten Roel Vermeesch aantal voorstanders: 23 , aantal onthouders: 1 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
Art. 1:
De gemeenteraad keurt het lastenboek goed voor de realisatie van ‘Ruimen baangrachten en manueel onderhoud bermen en grachten in verkavelingen 2023-2026 met als raming voor perceel 1 ruimen baangrachten en andere belangrijke afwateringsgrachten periode 2023-2026 €639.213,96 en voor perceel 2: manueel onderhoud bermen en grachten in verkavelingen periode 2023-2026 €365.898,19 incl. btw 21%
Art. 2:
Het project wordt gegund via openbare procedure.
De gemeenteraad wordt door de voorzitter van de gemeenteraad geschorst om 21u05 voor de opening van de raad voor maatschappelijk welzijn, voorafgaand aan de opening van de besloten zitting.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.