Zitting van Raad voor maatschappelijk welzijn van maandag 22 juni 2020 om 22:00.

 

Aanwezig:

John Oliviers - voorzitter

Johan De Ryck - burgemeester

Luc Redig, Leen Baeten, Jan Dillen en Annelies Creten - schepenen

Lode Hofmans, Tine Muyshondt, Sonja De Pooter, Frans Marivoet, Christel Engelen, Hilde Goris, Roel Vermeesch, Fernand Bossaerts, An Willems, Guido Wittocx, Erik Fossez, Christel Meeus, Stefanie Gijsels, Joris Van Camp, Bart Goris, Patrick Vandervaeren en Raf Serneels - raadsleden

Wim Van der Schoot - algemeen directeur

Verontschuldigd:

Erika Eeckhout en Zoe Helsen - raadsleden

 

De zitting wordt om 22 uur geopend.

Overzicht punten

Zitting van Raad voor maatschappelijk welzijn van maandag 22 juni 2020

 

1. Notulen en zittingsverslag vorige zitting - goedkeuring

 

Omschrijving:

De raad voor maatschappelijk welzijn keurt de notulen en het zittingsverslag van de raad voor maatschappelijk welzijn van 18 mei 2020 goed.

Motivering:

Relevante voorgeschiedenis, feiten en context:

De raad voor maatschappelijk welzijn vergaderde op 18 mei 2020.

 

Juridisch kader:

Artikel 277 §1 en 278§1 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017

De notulen en het zittingsverslag van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn worden onder de verantwoordelijkheid van de algemeen directeur opgesteld overeenkomstig artikel 277 en 278.

De notulen en het zittingsverslag van de raad voor maatschappelijk welzijn worden, na goedkeuring, ondertekend door de voorzitter van de gemeenteraad en de algemeen directeur.

De notulen van de vergaderingen van de raad voor maatschappelijk welzijn vermelden, in chronologische volgorde, alle besproken onderwerpen, alsook het gevolg dat is gegeven aan de punten waarover de raad voor maatschappelijk welzijn geen beslissing heeft genomen. Ze maken melding van alle beslissingen en het resultaat van de stemmingen. Behalve bij geheime stemming, vermelden de notulen hoe elk lid gestemd heeft. Van die laatste verplichting kan worden afgeweken voor beslissingen die genomen zijn met unanimiteit.

Artikel 32 §1 en §2 van het huishoudelijk reglement van de raad voor maatschappelijk welzijn zoals vastgesteld door de raad voor maatschappelijk

De notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn vermelden, in chronologische volgorde, alle besproken onderwerpen, alsook het gevolg dat gegeven werd aan die punten waarover de gemeenteraad geen beslissing heeft genomen.

Zij maken eveneens duidelijk melding van alle beslissingen. Behalve bij geheime stemming of bij unanimiteit, vermelden de notulen voor elk gemeenteraadslid of hij voor of tegen het voorstel heeft gestemd of zich onthield.

De zittingsverslagen van de vergaderingen van de raad voor maatschappelijk welzijn worden opgemaakt in de vorm van een audio opname van de openbare zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn

 

Bijlagen:

-          ontwerp van de notulen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van 18 mei 2020, opgemaakt door de algemeen directeur

-          audio-opname van de zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn van 18 mei 2020

 

Besluit met eenparigheid van stemmen:

Enig artikel:

De raad voor maatschappelijk welzijn keurt de notulen en het zittingsverslag van de raad voor maatschappelijk welzijn van 18 mei 2020 goed.

Publicatiedatum: 21/09/2020
Overzicht punten Ga naar de bekendmaking

Zitting van Raad voor maatschappelijk welzijn van maandag 22 juni 2020

 

2. Jaarrekening 2019 - deel OCMW - goedkeuring

 

Omschrijving:

De raad voor maatschappelijk welzijn keurt het gedeelte van het OCMW in de jaarrekening 2019 goed.

Motivering:

Relevante voorgeschiedenis, feiten en context:

Het besluit van de raad voor maatschappelijk welzijn van 17 december 2018 met de goedkeuring van het éénjarig meerjarenplan 2019

Er werd een voorontwerp gemaakt van de jaarrekening 2019 door de financieel directeur in overleg met het managementteam .

 

Juridisch kader:

Artikel 78  3° van het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur

Het vaststellen van de beleidsrapporten is de bevoegdheid van de raad van maatschappelijk welzijn.

Titel IV van het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur

Deze titel beschrijft de procedure voor de vaststelling van de jaarrekening.

Het Besluit van de Vlaamse Regering van 30 maart 2018, en latere wijzigingen, betreffende de beleids- en de beheerscyclus van de gemeenten, de provincies en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn.

Dit besluit geeft een overzicht van de diverse beleids- en beheersrapporten die moeten worden opgemaakt en een aantal regels waaraan de boekhouding van de gemeente moet voldoen.

Ministerieel besluit van 26 juni 2018, en latere wijzigingen, tot vaststelling van de modellen en de nadere voorschriften van de beleidsrapporten, de rekeningenstelsels en de digitale rapportering van de beleids- en beheerscyclus van de lokale besturen

In dit besluit worden de concrete schema's en rekeningstelsels vastgelegd.

 

Bijlagen:

Ranst - Jaarrekening 2019

Ranst - Jaarrekening 2019 - documentatie

 

Besluit met:

17 stemmen voor:John Oliviers (N-VA), Johan De Ryck (N-VA), Luc Redig (Groen), Leen Baeten (N-VA), Jan Dillen (N-VA), Annelies Creten (Groen), Sonja De Pooter (Open VLD), Frans Marivoet (Groen), Hilde Goris (Open VLD), An Willems (N-VA), Guido Wittocx (N-VA), Erik Fossez (N-VA), Stefanie Gijsels (Groen), Joris Van Camp (Groen), Bart Goris (Open VLD), Patrick Vandervaeren (Vlaams Belang) en Raf Serneels (N-VA)

6 onthoudingen:Lode Hofmans (Onafhankelijk), Tine Muyshondt (CD&V/WIJRanst), Christel Engelen (Vlaams Belang), Roel Vermeesch (Onafhankelijk), Fernand Bossaerts (CD&V/WIJRanst) en Christel Meeus (CD&V/WIJRanst)

 

Enig artikel:

De raad voor maatschappelijk welzijn keurt het OCMW deel van de jaarrekening 2019 in bijlage goed.

Publicatiedatum: 21/09/2020
Punt bijlagen/links Jaarrekening 2019 en documentatie.pdf Download
Overzicht punten Ga naar de bekendmaking

Zitting van Raad voor maatschappelijk welzijn van maandag 22 juni 2020

 

3. Aangaan van dadingen met personeelsleden - delegatie aan het vast bureau - goedkeuring

 

Omschrijving:

De raad voor maatschappelijk welzijn delegeert de bevoegdheid tot het aangaan van dadingen met personeelsleden naar aanleiding van een beëindiging van het dienstverband, die de gevolgen van de beëindiging van het dienstverband als voorwerp hebben aan het vast bureau zijn, met uitzondering van het ex-decretaal kader, zijnde de voormalig OCMW-secretaris, de huidige transitiemanager.

Motivering:

Relevante voorgeschiedenis, feiten en context:

Het besluit van de raad voor maatschappelijk welzijn van 16 december 2019 houdende de vaststelling van het dagelijks personeelsbeheer

 

Juridisch kader:

Artikel 78, 15 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017

De raad voor maatschappelijk welzijn bepaalt het beleid van de gemeente en kan daarvoor algemene regels vaststellen. Ze staat ook in voor de vaststelling van het dagelijks bestuur. Daarnaast staat de raad voor maatschappelijk welzijn ook in voor het afsluiten van dadingen. Het aangaan van andere dadingen dan dadingen met personeelsleden naar aanleiding van een beëindiging van het dienstverband, die de gevolgen van de beëindiging van het dienstverband als voorwerp hebben kunnen niet toevertrouwd worden aan het vast burea.

Artikel 170 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017

De algemeen directeur staat in voor de algemene leiding van de diensten van de gemeente en van de diensten van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn.

Hij staat aan het hoofd van het personeel van de gemeente en van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn en hij is bevoegd voor het dagelijkse personeelsbeheer. De algemeen directeur kan de uitoefening van het dagelijkse personeelsbeheer toevertrouwen aan andere personeelsleden.

De algemeen directeur rapporteert aan het college van burgemeester en schepenen, aan het vast bureau en aan het bijzonder comité voor de sociale dienst.

 

Bijkomende motivering:

Omdat de algemeen directeur, die instaat voor de algemene leiding van de diensten, hoofd van het personeel is en bevoegd voor het dagelijks personeelsbeheer. De raad voor maatschappelijk welzijn dient binnen het kader van de rechtspositieregeling vast te stellen van wat onder het begrip verstaan wordt. De raad voor maatschappelijk welzijn heeft in de zitting van 16 december 2019 het kader vastgesteld. Het aanstellen en de beëindiging van het personeel is een bevoegdheid van het vast bureau. Het aangaan van dadingen in het kader van de beëindiging van het dienstverband is een bevoegdheid van de raad voor maatschappelijk welzijn maar kan gedelegeerd worden. In het kader van de besprekingen van de beëindigingen van een dienstverband wordt meer en meer gekeken naar een dading waarbij een aantal zaken van het dagelijks personeelsbeheer bij worden betrokken zoals het verlenen van dienstvrijstellingen gedurende de opzegperiode. De algemeen directeur is bevoegd voor het verlenen van dienstvrijstellingen binnen het kader van de rechtspositieregeling. Het verlenen van dienstvrijstellingen tijdens de opzegperiode valt daar niet onder. In het kader van de dienstverlening en de werking van de dienst, kan dit worden toegestaan. Idealiter zou dit beter geregeld worden in een dading waarbij het verlenen van dienstvrijstellingen door de algemeen directeur gekaderd wordt door deze dading. Aangezien een dading meestal een onderdeel uitmaakt van een ontslagprocedure, lijkt het logisch dat de aanstellende overheid ook bevoegd is voor het aangaan van dadingen. De raad voor maatschappelijk welzijn wordt verzocht de delegatie te verlenen aan het vast bureau voor het aangaan van dadingen met personeelsleden naar aanleiding van een beëindiging van het dienstverband, die de gevolgen van de beëindiging van het dienstverband als voorwerp hebben. Het betreft enkel het aangaan van dadingen met personeelsleden waarvoor ze de bevoegd is als aanstellende overheid. Het aangaan van dadingen met het ex-decretaal kader, zijnde de voormalig OCMW-secretaris, blijft het prerogatief van de raad voor maatschappelijk welzijn.

 

Besluit met eenparigheid van stemmen:

Enig artikel:

De raad voor maatschappelijk welzijn delegeert de bevoegdheid tot het aangaan van dadingen met personeelsleden naar aanleiding van een beëindiging van het dienstverband, die de gevolgen van de beëindiging van het dienstverband als voorwerp hebben aan het vast bureau, met uitzondering van het ex-decretaal kader, zijnde de voormalig OCMW-secretaris, de huidige transitiemanager.

Publicatiedatum: 21/09/2020
Overzicht punten

Zitting van Raad voor maatschappelijk welzijn van maandag 22 juni 2020

 

4. Jaarverslagen organisatiebeheersing en klachtenbehandeling - kennisname

 

Omschrijving:

De raad voor maatschappelijk welzijn neemt kennis van het jaarverslag organisatiebeheersing 2019 en het jaarverslag klachtenbehandeling 2019 van de algemeen directeur na bespreking in het managementteam conform de decretale bepalingen van artikel 219 en 303 §3 van het decreet lokaal bestuur

De raad voor maatschappelijk welzijn neemt kennis van de bijlage aan het jaarverslag organisatiebeheersing 2019 met de opvolgingsmatrix ter concretisering van het kader van de organisatiebeheersing zoals goedgekeurd door de gemeenteraad evenals de uitvoering van de aanbeveling van Audit Vlaanderen naar aanleiding van de forensische audit.

Motivering:

Relevante voorgeschiedenis, feiten en context:

Het ontwerp van jaarverslag voor de klachtenbehandeling 2019 en de organisatiebeheersing 2019 zoals besproken op het managementteam van 5 juni 2020.

Het besluit van het vast bureau van 11 juni 2020 met de kennisname van de rapporten van de klachtenbehandeling 2019 en de organisatiebeheersing 2019.

 

Juridisch kader:

Artikel 219 en 303 §3 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017

De algemeen directeur moet jaarlijks uiterlijk voor 30 juni aan het college van burgemeester en schepenen en de gemeenteraad, de raad voor maatschappelijk welzijn en het vast bureau rapporteren over de organisatiebeheersing.

De algemeen directeur moet jaarlijks rapporteren over de klachtenbehandeling.

Het systeem van de klachtenbehandeling maakt deel uit van het organisatiebeheersingssysteem, bedoeld in artikelen 217 en volgende van het decreet lokaal bestuur. Vandaar dat over beide zaken gezamenlijk wordt gerapporteerd.

Het besluit van de gemeenteraad van 18 maart 2019 met de goedkeuring van het kader van de organisatiebeheersing in de gemeente en het OCMW van Ranst

Het besluit van de gemeenteraad van 18 maart 2019 met de goedkeuring van het reglement inzake klachtenbehandeling

 

Bijlagen:

Jaarverslag 2019 organisatiebeheersing

Opvolgingsmatrix organisatiebeheersing - werkdocument

Jaarverslag 2019 klachtenbehandeling

 

Besluit:

Enig artikel:

§1. De raad voor maatschappelijk welzijn neemt kennis van het jaarverslag organisatiebeheersing 2019 en het jaarverslag klachtenbehandeling 2019 van de algemeen directeur na bespreking in het managementteam conform de decretale bepalingen van artikel 219 en 303 §3 van het decreet lokaal bestuur.

§2. De raad voor maatschappelijk welzijn neemt kennis van de bijlage aan het jaarverslag organisatiebeheersing 2019 met de opvolgingsmatrix ter concretisering van het kader van de organisatiebeheersing zoals goedgekeurd door de gemeenteraad evenals de uitvoering van de aanbeveling van Audit Vlaanderen naar aanleiding van de forensische audit.

Publicatiedatum: 21/09/2020
Punt bijlagen/links Bijlage 1 - Opvolgingsmatrix organisatiebeheersing.pdf Download
gemeenteraad en rmw juni 2020 jaarlijkse terugkoppeling klachtenbehandeling 2019.pdf Download
gemeenteraad rmw juni 2020 jaarverslag 2019 organisatiebeheersing.pdf Download
Overzicht punten

Zitting van Raad voor maatschappelijk welzijn van maandag 22 juni 2020

 

5. Samenwerkingsovereenkomst - VEB - goedkeuring

 

Omschrijving:

Art. 1:

De raad voor maatschappelijk welzijn besluit om een opdracht voor een stroomafnameovereenkomst zonnepanelen op dak met burgerparticipatie uit te schrijven. De raad voor maatschappelijk welzijn besluit om deze opdracht bij wijze van samenaankoop via de raamovereenkomst stroomafname hernieuwbare energie van het Vlaamse EnergieBedrijf nv (VEB) te plaatsen, met keuze voor het traject zonnepanelen op dak met burgerparticipatie en keurt de algemene voorwaarden goed.

Motivering:

Relevante voorgeschiedenis, feiten en context:

Een belangrijke doelstelling van het burgemeestersconvenant is het reduceren van de CO2 uitstoot op het grondgebied van Ranst met 40%. De overschakeling van fossiele energiebronnen naar hernieuwbare energiebronnen is hierbij essentieel.

De gemeente Ranst heeft verschillende patrimonia met daken die potentieel hebben voor de installatie van fotovoltaïsche zonnepanelen (PV).  De installatie van zonnepanelen levert enerzijds een besparing in de CO2 uitstoot op, en anderzijds betekent het ook een besparing op de energiefactuur van de gemeente.

Het bestuur wil inzetten op participatie van burgers. 

Het Vlaams Energiebedrijf (VEB) biedt een raamcontract Stroomafnameovereenkomst aan. Hierbij kunnen er op de gemeentelijke gebouwen zonnepanelen worden geïnstalleerd, in samenwerking met een burgercoöperatie. De burgercoöperatie installeert en onderhoudt de installatie gedurende de looptijd van het contract, en de gemeente betaalt de gebruikte zonne-energie aan de coöperatie, aan een lager tarief dan de huidige elektriciteitsprijs.

De eerste stap is het identificeren van de mogelijk geschikte daken. Dit is intussen gebeurd, in samenwerking met de technische dienst. De tweede stap is het aanvragen van een gratis haalbaarheidsstudie bij het VEB. Alvorens de gratis haalbaarheidsstudie kan plaatsvinden, moeten eerst de algemene voorwaarden (AV) van het raamcontract stroomafnameovereenkomst getekend worden. De AV beschrijven ondermeer wat de gemeente moet aanleveren, wat de dienstverlening van VEB inhoudt, hoe de opdracht gelanceerd wordt naar de opdrachtnemer (burgercoöperatie) en de manier waarop gecommuniceerd en gefactureerd wordt (indien van toepassing in verdere fases).

 

Juridisch kader:

Artikel 2 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017

De gemeenten en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn beogen om op het lokale niveau duurzaam bij te dragen aan het welzijn van de burgers en verzekeren een burgernabije, democratische, transparante en doelmatige uitoefening van hun bevoegdheden.

Ze betrekken de inwoners zo veel mogelijk bij het beleid en zorgen voor openheid van bestuur.

De gemeenten zijn overeenkomstig artikel 41 van de Grondwet bevoegd voor de aangelegenheden van gemeentelijk belang. Voor de verwezenlijking daarvan kunnen ze alle initiatieven nemen. Ze beogen om bij te dragen aan de duurzame ontwikkeling van het gemeentelijk gebied.

Artikel 41, §2, 10° en artikel 78, 10° van het decreet het lokaal bestuur van 22 december 2017

De gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk wezlijn zijn bevoegdheid voor het vaststellen van de plaatsingsprocedure en het vaststellen van de voorwaarden van overheidsopdrachten

 

Bijkomende motivering:

Het Vlaams EnergieBedrijf nv, VEB, heeft een raamovereenkomst stroomafname hernieuwbare energie opgesteld en de gemeente en het OCMW van Ranst hierop rechtstreeks kan afroepen.

Hierdoor moet de gemeente en het OCMW, door samen te werken met VEB, zelf geen openbare aanbesteding moet uitschrijven.

Het VEB heeft al voor een juridisch en technisch sluitend bestek, en kwalitatieve, voordelige dienstverleners gezorgde waarbij de focus op de lange termijn, kwaliteit en duurzaamheid ligt.

Via de raamovereenkomst van VEB kan worden gekozen voor één van volgende trajecten:

-          zonnepanelen op één van onze daken mét burgerparticipatie,

-          andere hernieuwbare energieprojecten met of zonder burgerparticipatie via derde partijfinanciering

 

Bijlagen:

Algemene voorwaarden stroomafnameovereenkomst

Productfiche  stroomafnameovereenkomst

 

Besluit met eenparigheid van stemmen:

Art. 1:

De raad voor maatschappelijk welzijn besluit om een opdracht voor een stroomafnameovereenkomst zonnepanelen op dak met burgerparticipatie uit te schrijven.

 

Art. 2:

De raad voor maatschappelijk welzijn besluit om deze opdracht bij wijze van samenaankoop via de raamovereenkomst stroomafname hernieuwbare energie van het Vlaamse EnergieBedrijf nv (VEB) te plaatsen, met keuze voor het traject zonnepanelen op dak met burgerparticipatie en keurt de algemene voorwaarden goed.

Publicatiedatum: 21/09/2020
Punt bijlagen/links Algemene Voorwaarden samenwerkingsovereenkomst VEB.pdf Download
Overzicht punten

Zitting van Raad voor maatschappelijk welzijn van maandag 22 juni 2020

 

6. Bebossing gronden patrimonium OCMW - goedkeuring

 

Omschrijving:

De raad voor maatschappelijk welzijn besluit principieel in te stemmen met de bebossing van percelen onder Emblem d'Enge en Oelegem Boutemansche Bosschen

Motivering:

Relevante voorgeschiedenis, feiten en context:

In de beleidsnota goedgekeurd in de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn van 16 december 2019 werd onder het hoofdstuk Ranst milieu- en klimaatvriendelijk onder meer opgenomen dat het de intentie is van het bestuur jaarlijks 1 hectare bos aan te planten.

De nodige budgetten werden voorzien. Het bestuur wil enerzijds mogelijkheden onderzoeken en initiatieven faciliteren die ertoe bij kunnen dragen dit doel te realiseren en anderzijds ook zelf initiatieven nemen.

In het kader van de integratie gemeente en ocmw werden het voorbije jaar de verhuringen en verpachtingen van het OCMW geëvalueerd en inzake beheer, juridisch en administratief in orde gebracht. Er werd vastgesteld dat voor heel wat percelen de pachtsom betaald werd door personen die geen landbouwactiviteit uitoefenen en het gebruik doorgaven aan derden. Dat gebruik werd, gezien onderverhuring niet wettelijk is, stopgezet. Enkele percelen werden door de pachter/huurder vrijgegeven. In de toekomst zal worden beslist welke bestemming aan de percelen zal worden gegeven uitgaande van de doelstelling het patrimonium  optimaal te beheren. In het verleden werd al beslist geen verpachtingen meer aan te gaan.

Van de vrijgekomen percelen komen volgende gronden op basis van onder meer hun ruimtelijke situering, eigenschappen eigen aan het perceel of omgevingskenmerken prioritair in aanmerking voor bebossing:

 

Deelgemeente

Afdeling en sectie

Oppervlakte

Emblem - d'Enge

4de afdeling sectie C nr 157

1 ha 40 a 25 ca

4de afdeling sectie C nr 156

         14 a 00 ca

 

totaal

1 ha 54 a 25 ca

 

Oelegem Boutemansche Bosschen

2de afdeling sectie B nr 487 e

48 a 00 ca

2de afdeling sectie B nr 487 f

67 a 65 ca

2de afdeling sectie B nr 487 h

18 a 70 ca

2de afdeling sectie B nr 487 n

15 a 17 ca

 

totaal

 

1 ha 49 a 52 ca

 

De percelen hebben momenteel als kwalificatie "bouwland".

Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt voorgelegd een princiepsbeslissing te nemen tot bebossing van deze gronden zodat de nodige aanvragen kunnen gebeuren en de dossiers kunnen worden voorbereid. Voor de praktische realisatie worden mogelijk samenwerkingsvormen met andere organisaties uitgewerkt.

 

Juridisch kader:

Artikel 77, tweede lid van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017

De raad voor maatschappelijk welzijn bepaalt het beleid van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn en kan daarvoor algemene regels vaststellen.

 

Bijlagen:

Percelen bebossing. Situering en informatie.

Omgeving bebossing Oelegemsesteenweg.

Omgeving bebossing d'Enge.

 

Besluit met:

18 stemmen voor:John Oliviers (N-VA), Johan De Ryck (N-VA), Luc Redig (Groen), Leen Baeten (N-VA), Jan Dillen (N-VA), Annelies Creten (Groen), Sonja De Pooter (Open VLD), Frans Marivoet (Groen), Christel Engelen (Vlaams Belang), Hilde Goris (Open VLD), An Willems (N-VA), Guido Wittocx (N-VA), Erik Fossez (N-VA), Stefanie Gijsels (Groen), Joris Van Camp (Groen), Bart Goris (Open VLD), Patrick Vandervaeren (Vlaams Belang) en Raf Serneels (N-VA)

3 tegen:Tine Muyshondt (CD&V/WIJRanst), Fernand Bossaerts (CD&V/WIJRanst) en Christel Meeus (CD&V/WIJRanst)

2 onthoudingen:Lode Hofmans (Onafhankelijk) en Roel Vermeesch (Onafhankelijk)

 

Enig artikel:

De raad voor maatschappelijk welzijn besluit principieel in te stemmen met de bebossing van percelen als volgt:

 

Deelgemeente

Afdeling en sectie

Oppervlakte

Emblem - d'Enge

4de afdeling sectie C nr 157

1 ha 40 a 25 ca

4de afdeling sectie C nr 156

         14 a 00 ca

 

totaal

1 ha 54 a 25 ca

 

Oelegem Boutemansche Bosschen

2de afdeling sectie B nr 487 e

48 a 00 ca

2de afdeling sectie B nr 487 f

67 a 65 ca

2de afdeling sectie B nr 487 h

18 a 70 ca

2de afdeling sectie B nr 487 n

15 a 17 ca

 

totaal

 

1 ha 49 a 52 ca

 

Publicatiedatum: 21/09/2020