Enig artikel:
De gemeenteraad keurt de notulen en het zittingsverslag van de gemeenteraad van 20 januari 2020 goed.
Sonja De Pooter Christel Engelen Annelies Creten Hilde Goris Joris Van Camp Leen Baeten Wim Van der Schoot Johan De Ryck Bart Goris Stefanie Gijsels Lode Hofmans Raf Serneels An Willems Fernand Bossaerts Luc Redig John Oliviers Guido Wittocx Roel Vermeesch Frans Marivoet Jan Dillen Tine Muyshondt Patrick Vandervaeren Erika Eeckhout Sonja De Pooter Christel Engelen Annelies Creten Hilde Goris Joris Van Camp Leen Baeten Johan De Ryck Bart Goris Stefanie Gijsels Lode Hofmans Raf Serneels An Willems Fernand Bossaerts Luc Redig John Oliviers Guido Wittocx Roel Vermeesch Frans Marivoet Jan Dillen Tine Muyshondt Patrick Vandervaeren Erika Eeckhout John Oliviers Luc Redig Christel Engelen Jan Dillen Fernand Bossaerts Erika Eeckhout Annelies Creten Frans Marivoet Patrick Vandervaeren Leen Baeten Joris Van Camp Tine Muyshondt Stefanie Gijsels An Willems Guido Wittocx Johan De Ryck Lode Hofmans Raf Serneels Roel Vermeesch Sonja De Pooter Bart Goris Hilde Goris aantal voorstanders: 19 , aantal onthouders: 3 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
Art. 1: Algemene bepaling
Dit reglement geeft, in toepassing van artikel 304 van het Decreet Lokaal Bestuur, nadere invulling aan een aantal vormen van inspraak, betrokkenheid en participatie vanwege de burgers en doelgroepen ten aanzien van het beleid, de besluitvorming en de dienstverlening.
Deze regeling is welteverstaan niet beperkend bedoeld: naast de inspraakvormen die in dit reglement uitdrukkelijk worden genoemd, zal het gemeentebestuur steeds ook nog op andere manieren zijn belanghebbenden kunnen informeren, consulteren en betrekken.
Art. 2: Verzoekschriften
§ 1. Iedere burger heeft het recht verzoekschriften, door een of meer personen ondertekend, schriftelijk bij de organen van de gemeente in te dienen.
Een verzoek is een vraag om iets te doen of te laten. Uit de tekst van het verzoekschrift moet de vraag duidelijk zijn.
De organen van de gemeente zijn de gemeenteraad, het college van burgemeester en schepenen, de voorzitter van de gemeenteraad, de burgemeester, de algemeen directeur en elk ander orgaan van de gemeente dat als overheid optreedt.
§ 2. De verzoekschriften worden aan het orgaan van de gemeente gericht tot wiens bevoegdheid de inhoud van het verzoek behoort. Komt een verzoekschrift niet bij het juiste orgaan aan, dan bezorgt dit orgaan het verzoek aan de juiste bestemmeling.
§ 3. Verzoekschriften die een onderwerp betreffen dat niet tot de bevoegdheid van de gemeente behoort, zijn onontvankelijk. Verzoekschriften die duidelijk tot de bevoegdheid van het OCMW behoren, worden overgemaakt aan het bevoegde orgaan van het OCMW. De indiener wordt daarvan op de hoogte gebracht.
§ 4. Een schriftelijke vraag wordt niet als verzoekschrift beschouwd als:
1° de vraag onredelijk is of te vaag geformuleerd;
2° het louter een mening is en geen concreet verzoek;
3° de vraag anoniem, d.w.z. zonder vermelding van naam, voornaam en adres, werd ingediend;
4° het taalgebruik ervan beledigend is.
Het orgaan of de voorzitter van het orgaan maakt deze beoordeling. Hij kan de indiener om een nieuw geformuleerd verzoekschrift vragen dat wel aan de ontvankelijkheidsvoorwaarden voldoet.
§ 5. Is het een verzoekschrift voor de gemeenteraad, dan plaatst de voorzitter van de gemeenteraad het verzoekschrift op de agenda van de eerstvolgende gemeenteraad indien het minstens 14 dagen vóór de vergadering werd ontvangen. Wordt het verzoekschrift later ingediend, dan komt het op de agenda van de volgende vergadering.
§ 6. De gemeenteraad kan de bij hem ingediende verzoekschriften naar het college van burgemeester en schepenen verwijzen met het verzoek om over de inhoud ervan uitleg te verstrekken.
§ 7. De verzoeker of, indien het verzoekschrift door meerdere personen ondertekend is, de eerste ondertekenaar van het verzoekschrift, kan worden gehoord door het betrokken orgaan van de gemeente op uitnodiging van de voorzitter van de gemeenteraad.
§ 8. Het betrokken orgaan van de gemeente verstrekt, binnen drie maanden na de indiening van het verzoekschrift, een gemotiveerd antwoord aan de verzoeker of, indien het verzoekschrift door meer personen ondertekend is, aan de eerste ondertekenaar van het verzoekschrift.
Art. 3: meldingen en klachten
Via het gemeentelijk meldpunt kan eenieder meldingen of suggesties doen, vragen stellen of klachten indienen met betrekking tot de dienstverlening. De behandeling gebeurt overeenkomstig de bepalingen van het ‘klachtenreglement’.
Art. 4: Inspraakvergaderingen, enquêtes en openbare onderzoeken
§1. Het college van burgemeester en schepenen als uitvoerend orgaan kan zowel over algemene thema’s als over specifieke dossiers inspraakvergaderingen, bewonersbevragingen, enquêtes en dergelijke organiseren.
De praktische organisatie gebeurt in functie van een maximaal bereik van de betrokken doelgroep(en). Zij worden goed gecommuniceerd. Hun praktische modaliteiten (vorm, plaats, tijdstip, termijn, ...) zijn voldoende laagdrempelig en burgervriendelijk.
§2. Openbare onderzoeken die voorgeschreven zijn door bijzondere regelgevingen (bijv. inzake ruimtelijke ordening, ...) worden georganiseerd overeenkomstig de bijzondere bepalingen daaromtrent.
Art. 5: Bewonerspanel
§1. De gemeenteraad richt een bewonerspanel in. Dit bewonerspanel wordt gevormd door bewoners die zich via de volksbevraging hebben opgegeven om geraadpleegd te worden rond door hen opgegeven thema’s. Via nieuwe oproepen kunnen ook andere bewoners zich opgeven om deel uit te maken van het panel. Het college van burgemeester en schepenen staat in voor de recrutering van het bewonerspanel.
§2. Het doel van het bewonerspanel is de mening te leren kennen over belangrijke zaken die te maken hebben met wonen en leven in Ranst en zodanig input te geven voor het te voeren beleid.
Art. 6: Themaraden
§1. De bestaande adviesraden worden omgevormd tot themaraden. Elke themaraad, die een verderzetting is van een bestaande raad, wordt opnieuw samengesteld, rekening houdend met deze geactualiseerde uitgangspunten.
§2. De samenstelling en werking ervan is niet meer onderworpen aan reglementering. Het staat hen vrij een interne vorm van organisatie af te spreken, zolang die garant staat voor een zo breed mogelijke vertegenwoordiging van de bevolking met respect voor de decretale genderpariteit. De mogelijkheid om al dan niet georganiseerde burgers bij de themaraden te betrekken wordt sterk gestimuleerd.
§3. Het college van burgemeester en schepenen kan tijdelijke themaraden oprichten.
§4. Voor adviesorganen of andere overlegstructuren die door specifieke hogere regelgeving ingesteld zijn, gelden de betreffende hogere voorschriften inzake taak, bevoegdheid, samenstelling en werking.
Art. 1:
De gemeente doet beroep op de opdrachtencentrale van de Vlaamse Gemeenschap voor uitbesteding van Ontwikkelingsprojecten aangeboden via de raamovereenkomst “Ontwikkelingsprojecten ten behoeve van de Vlaamse overheid en lokale/provinciale besturen” (Bestek nr. e-IB-2013-0087)
Art. 2:
Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met de uitvoering.
Sonja De Pooter Christel Engelen Annelies Creten Hilde Goris Joris Van Camp Leen Baeten Wim Van der Schoot Johan De Ryck Bart Goris Stefanie Gijsels Lode Hofmans Raf Serneels An Willems Luc Redig John Oliviers Guido Wittocx Roel Vermeesch Frans Marivoet Jan Dillen Tine Muyshondt Patrick Vandervaeren Erika Eeckhout Sonja De Pooter Christel Engelen Annelies Creten Hilde Goris Joris Van Camp Leen Baeten Johan De Ryck Bart Goris Stefanie Gijsels Lode Hofmans Raf Serneels An Willems Luc Redig John Oliviers Guido Wittocx Roel Vermeesch Frans Marivoet Jan Dillen Tine Muyshondt Patrick Vandervaeren Erika Eeckhout Erika Eeckhout Stefanie Gijsels Patrick Vandervaeren Roel Vermeesch Luc Redig John Oliviers Christel Engelen Jan Dillen Leen Baeten Raf Serneels An Willems Annelies Creten Tine Muyshondt Joris Van Camp Guido Wittocx Johan De Ryck Hilde Goris Bart Goris Sonja De Pooter Lode Hofmans Frans Marivoet aantal voorstanders: 20 , aantal onthouders: 1 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
Enig artikel:
De gemeenteraad keurt de wijizging van het meerjarenplan 2020-2025 van de Kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw Geboorte Broechem goed.
Art. 1:
De gemeenteraad neemt kennis van de budgetwijziging 2020 van het kerkbestuur Onze-Lieve-Vrouw Geboorte Broechem.
Art. 2:
Zowel het Centraal kerkbestuur, de kerkfabriek als het erkend representatief orgaan, nl. het Bisdom Antwerpen worden in kennis gesteld van de kennisneming.
Sonja De Pooter Christel Engelen Annelies Creten Hilde Goris Joris Van Camp Leen Baeten Wim Van der Schoot Johan De Ryck Bart Goris Stefanie Gijsels Lode Hofmans Raf Serneels An Willems Luc Redig John Oliviers Guido Wittocx Roel Vermeesch Frans Marivoet Jan Dillen Tine Muyshondt Patrick Vandervaeren Erika Eeckhout Sonja De Pooter Christel Engelen Annelies Creten Hilde Goris Joris Van Camp Leen Baeten Johan De Ryck Bart Goris Stefanie Gijsels Lode Hofmans Raf Serneels An Willems Luc Redig John Oliviers Guido Wittocx Roel Vermeesch Frans Marivoet Jan Dillen Tine Muyshondt Patrick Vandervaeren Erika Eeckhout Joris Van Camp Patrick Vandervaeren Lode Hofmans Tine Muyshondt Christel Engelen Sonja De Pooter Guido Wittocx Bart Goris John Oliviers Stefanie Gijsels Hilde Goris Erika Eeckhout Leen Baeten Johan De Ryck Jan Dillen Luc Redig Roel Vermeesch An Willems Raf Serneels Annelies Creten Frans Marivoet aantal voorstanders: 20 , aantal onthouders: 1 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
Art. 1:
De gemeenteraad verklaart zich onvoorwaardelijk en onherroepelijk hoofdelijk borg te stellen voor de terugbetaling van alle bedragen die door de kredietnemer verschuldigd zouden zijn ten gevolge van de kredietopening wat betreft zowel het kapitaal als de intresten (verwijlintresten inbegrepen), de reserveringscommissie, de onkosten en de bijhorigheden.
Art. 2:
De gemeenteraad machtigt Belfius Bank op het debet van haar rekening-courant, met waarde van hun vervaldag, om het even welke bedragen te boeken, verschuldigd door de kredietnemer in het kader van dit krediet en die door deze nog mochten onbetaald blijven na een tijdsverloop van 30 dagen, berekend vanaf de vervaldag. Het waarborggevend bestuur zal hiervan op de hoogte gehouden worden door middel van een afschrift van de correspondentie aan de kredietnemer.
Art. 3:
De gemeente verbindt zicht, tot de eindvervaldatum van dit krediet en haar eigen leningen bij Belfius Bank alle nodige maatregelen te nemen om de storting te verzekeren op haar rekening geopend bij deze maatschappij, val al de sommen die er op dat ogenblik gecentraliseerd worden, hetzij uit hoofde van de wet (o.a. haar aandeel in het gemeentefonds en in elk ander fonds dat dit zou vervangen of aanvullen, de opbrengst van de gemeentelijke opcentiemen op de rijks-, gewest- en provinciebelastingen, alsmede de opbrengst van de gemeentebelastingen geïnd door de staat en het gewest), hetzij uit hoofde van een overeenkomst, en dit niettegenstaande elke eventuele wijziging in de manier van de inning van deze inkomsten.
Art. 4:
De gemeenteraad machtigt Belfius Bank ertoe deze inkomsten aan te wenden tot dekking van de bedragen die door de lener, uit welke hoofde ook, mochten verschuldigd zijn en die aan de gemeente aangerekend worden.
Art. 5:
Deze door de gemeente gegeven machtiging geldt als onherroepelijke delegatie in het voordeel van Belfius Bank.
Art. 6:
De gemeente kan zich niet beroepen noch op de bepalingen van eventuele overeenkomsten tussen zichzelf en de kredietnemer, noch op om het even welke beschikking om haar verplichtingen uit hoofde van deze borgstelling niet uit te voeren. De gemeente ziet af van het voorrecht van uitwinning en elke indeplaatsstelling in de rechten van Belfius Bank en van elk verhaal tegen de kredietnemer, tegen elke medeschuldenaar of medeborg, zolang Belfius Bank niet volledig is terugbetaald in kapitaal, intresten, kosten en bijhorigheden. De gemeente staat aan Belfius Bank het recht toe om aan de kredietnemer alle uitstel, voordelen en schikkingen toe te kennen die Belfius Bank geschikt acht. De gemeente verklaart uitdrukkelijk dat de borgtocht gehandhaaft blijft, tot beloop van de hierboven vermelde bedragen, welke wijzigingen Belfius Bank en/of kredietnemer ook mogen aanbrengen aan de bedragen en/of modaliteiten van het aan de kredietnemer toegekende krediet. Belfius Bank wordt uitdrukkelijk ontslagen van de verplichting de gemeente kennis te geven van de wijzigingen waarvan hierboven sprake. Er wordt ten overvloede bepaald dat de gemeente eveneens verzaakt aan het voordeel van artikel 2037 van het Belgisch Burgerlijk Wetboek, volgens hetwelk de borg ontslagen is wanneer door toedoen van de schuldeiser, de indeplaatsstelling ten gunste van de borg niet meer tot stand kan komen.
Aangezien de kredietnemer zich verbonden heeft, o.m. in geval van liquidatie, onmiddellijk het totaal bedrag van zijn schuld, zowel wat kapitaal als intresten, reserveringscommissies en onkosten betreft, aan Belfius Bank terug te betalen, bevestigd de gemeenteraad de hierboven aangegane verbintenissen, in verband met de betaling van de bedragen, die door Belfius Bank uit dien hoofde zullen worden gevorderd.
Mochten de voormelde ontvangsten ontoereikend zijn voor de betaling van deze verschuldigde bedragen die aan de gemeente zullen aangerekend worden dan gaat ze de verbintenis aan, bij Belfius Bank het bedrag te storten nodig om de vervallen schuld volledig af te betalen.
Bij gehele of gedeeltelijke laattijdige betaling van de verschuldigde bedragen, zijn – ingevolge artikel 6 juncto 9 §3 van het k.b. van 14 januari 2013 – de intresten voor laattijdige betaling en de vergoeding voor invorderingskosten van rechtswege en zonder ingebrekestelling verschuldigd, berekend zoals voorzien in artikel 69 van datzelfde K.B.
De borg verklaart kennis genomen te hebben van bovenvermelde kredietcontract en er de bepalingen van te aanvaarden.
Enig artikel:
De gemeenteraad beslist de parkeerplaats voor personen met een handicap in de Oudstrijdersstraat ter hoogte van huisnummer 119 op te heffen, zoals aangegeven door de vorige en door de nieuwe bewoners.
Art. 1:
Er wordt aan de eigenaar van elke nutsvoorziening een retributie aangerekend op de gemeentelijke dienstverlening en het gebruik van het gemeentelijk openbaar domein naar aanleiding van werken aan permanente nutsvoorzieningen op het gemeentelijk openbaar domein, in uitvoering en met toepassing van de Code voor Infrastructuur- en Nutswerken langs gemeentewegen.
Permanente nutsvoorzieningen zijn:
- alle installaties (zoals kabels, leidingen, buizen,…), inclusief hun aanhorigheden (zoals kabel-, verdeel-, aansluit-, e.a. kasten , palen, masten, toezichts-, verbindings-, e.a. putten…) dienstig voor het transport van elektriciteit, gas, gasachtige producten, stoom, drink-, hemel- en afvalwater, warm water, brandstof, ...
- telecommunicatie
- radiodistributie en kabeltelevisie,
- de transmissie van enigerlei data, ongeacht of een privé-gebruiker al dan niet op die installaties kan aangesloten worden
- alle trein- en tramsporen die zich bevinden op de openbare weg worden eveneens aanzien als nutsvoorzieningen.
De retributie is niet verschuldigd indien de werken worden uitgevoerd samen met of onmiddellijk voorafgaand aan wegen- of rioleringswerken uitgevoerd door de gemeente Ranst of indien het werken zijn die uitgevoerd worden op verzoek van de gemeente.
Onderhavig retributiereglement gaat in vanaf 1 januari 2020 voor een termijn eindigend op 31 de
cember 2022.
Art. 2: Retributie naar aanleiding van sleufwerken
De retributie naar aanleiding van sleufwerken is verschuldigd per dag en per lopende meter open
liggende sleuflengte voor alle sleufwerken. Zij bedraagt voor werken in rijwegen 2,14 euro/m², voorwerken in voetpaden 1,64 euro/m² en voor werken in aardewegen 0,99 euro/m².
Op deze basisbedragen wordt, in analogie met de niet-periodieke tarieven, een indexatie toegepast.
Een begonnen dag geldt voor een volledige dag.
Elk deel van een lopende meter wordt als een volledige lopende meter in rekening gebracht.
Art. 3: Retributie voor dringende werken, aansluitingswerken, herstellingen, kleine onderhoudswerken en ter compensatie van diverse heffingen en belastingen
Voor de hinder veroorzaakt door de dringende werken, aansluitingswerken, herstellingen en kleine onderhoudswerken met een sleufoppervlakte van maxi
mum 3 m², wordt per kalenderjaar een retributie geheven van 1,00 euro per op het grond
gebied van de gemeente aanwezig aansluitingspunt.
Ter compensatie van diverse heffingen en belastingen in hoofde van zowel de distributienetbeheerder als haar werkmaatschappij wordt een retributie voorzien van 0,50 euro per aanwezig aansluitingspunt op het grondgebied van de gemeente.
Op deze basisbedragen wordt, in analogie met de niet-periodieke tarieven, een indexatie toegepast.
Deze retributies zijn verschuldigd vóór het einde van ieder jaar. In dit kader doet iedere nutsmaatschappij vóór 15 december van ieder jaar opgave van het aantal aansluitings
punten op het grondgebied van de gemeente.
Art. 4: Inning
De retributie dient te worden betaald binnen de 30 kalenderdagen na toezending van de facturen.
Enig artikel:
§1. De gemeenteraad keurt de kaderovereenkomst aangaande duurzame gebouwen in bijlage met Fluvius goed voor de planning en/ of implementatie van het lokale energiebeleid en het opzetten van een energiezorgsysteem voor onbepaalde duur.
§2. De burgemeester en de algemeen directeur worden gemachtigd om de overeenkomst te tekenen namens de gemeente.
Art. 1:
De gemeenteraad keurt het lastenboek 17 februari 2020 goed voor de realisatie van ‘studieopdracht onderhoudswerken aan buurtwegen 2020-2021-2022-2023’ met als raming € 119.000 incl. btw 21 % via onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking
Art. 2:
Het project wordt gegund via onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking
Art. 1:
De gemeenteraad keurt het lastenboek van 17 februari 2020 goed voor de realisatie van ‘studieopdracht onderhoudswerken aan voetpaden, fietspaden en pleinen’ met als raming € 62.920 incl. btw 21 % via onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking.
Art. 2:
Het project wordt gegund via onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking.
Art. 1:
De gemeenteraad keurt het lastenboek van Waterlink van 17 februari 2020 goed voor de realisatie van ‘Riolering Winkelhaak - project RAN3024’ met als raming € 299.539,17 incl. btw 21 % waarvan € 28.0171,49 gemeentelijk aandeel via openbare procedure .
Art. 2:
Het project wordt gegund via openbare procedure.
Sonja De Pooter Christel Engelen Annelies Creten Hilde Goris Joris Van Camp Leen Baeten Wim Van der Schoot Johan De Ryck Bart Goris Stefanie Gijsels Lode Hofmans Raf Serneels An Willems Fernand Bossaerts Luc Redig John Oliviers Guido Wittocx Roel Vermeesch Frans Marivoet Jan Dillen Tine Muyshondt Patrick Vandervaeren Erika Eeckhout Sonja De Pooter Christel Engelen Annelies Creten Hilde Goris Joris Van Camp Leen Baeten Johan De Ryck Bart Goris Stefanie Gijsels Lode Hofmans Raf Serneels An Willems Fernand Bossaerts Luc Redig John Oliviers Guido Wittocx Roel Vermeesch Frans Marivoet Jan Dillen Tine Muyshondt Patrick Vandervaeren Erika Eeckhout Frans Marivoet Bart Goris Leen Baeten Patrick Vandervaeren Stefanie Gijsels Annelies Creten Erika Eeckhout Guido Wittocx Joris Van Camp Johan De Ryck Jan Dillen Sonja De Pooter Luc Redig Raf Serneels John Oliviers An Willems Hilde Goris Christel Engelen Fernand Bossaerts Roel Vermeesch Tine Muyshondt Lode Hofmans aantal voorstanders: 18 , aantal onthouders: 4 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
Art. 1: Definitie
Met ouder bedoelen we de persoon die het (pleeg)ouderlijk gezag heeft over het kind.
Art. 2: Organiserend bestuur en dagelijkse leiding
§1. De speelpleinwerking wordt georganiseerd door het gemeentebestuur van Ranst. Het secretariaat is gevestigd bij de jeugddienst van Ranst, Antwerpsesteenweg 43, 2520 Broechem. Tel.: 03/225 34 14. Mail: jeugddienst@ranst.be
De openingsuren van het secretariaat zijn te vinden op www.ranst.be.
Er kan ook op afspraak gewerkt worden.
§2. Alle groepen en activiteiten worden begeleid door animatoren. Deze animatoren zijn gemotiveerde jongeren die zich met veel enthousiasme inzetten om activiteiten te plannen voor de kinderen. De verantwoordelijkheid berust bij de jeugdconsulent, de (co-)coördinator en de hoofdanimatoren. Animatoren en vrijwilligers kunnen aan de slag vanaf de dag dat ze 15 jaar zijn en nadat ze de eerste 2 jaar van het secundair onderwijs met vrucht beëindigd hebben. Animatoren moeten eerst een attest animator in het jeugdwerk behaald hebben.
Art. 3: Openingsuren van de speelpleinwerking
§1. Er is speelpleinwerking tijdens de paas – en zomervakantie. De start- en einddata en de mogelijke sluitingsdagen zijn terug te vinden op www.ranst.be. Kinderen zijn welkom van 9u tot 16u (voorbewaking van 7.30u en nabewaking tot 18u).
§2. Het college van burgemeester en schepenen is bevoegd om de start-, einddata en sluitingsdagen vast te stellen op basis van de bevoegdheid over het beheer van instellingen.
Art. 4: Locatie van het speelplein
§1. De speelpleinwerking gaat door op één locatie namelijk de gemeentelijke basisschool ‘De Knipoog’ te Ranst.
§2. Bij onvoorziene omstandigheden is het college van burgemeester en schepenen bevoegd om de locatie elders vast te stellen.
Art. 5: Inschrijving
Ouders moeten hun kinderen vooraf inschrijven via de website www.ranst.be. Dit kan zolang er plaatsen zijn en ten laatste tot 23.59u de avond voordien. Na de inschrijving ontvangt men automatisch een mail. De inschrijving is pas definitief na betaling van het verschuldigde bedrag.
Annuleren kan kosteloos wanneer er een doktersbriefje voorgelegd wordt. Een betaalde dag kan op schriftelijke vraag eenmalig kosteloos verschoven worden tot 1 maand voor de aanvang van de paas- of zomervakantie en enkel binnen dezelfde vakantie mits er nog ruimte is op de dag en in de groep waarnaar verschoven wordt. Uitzonderingen kunnen toegestaan worden door de verantwoordelijke voor het speelplein.
Art. 6: Deelnemers
Het speelplein staat open voor kinderen die wonen of school lopen in de gemeente Ranst, de kinderen waarvan 1 van de ouders gedomicilieerd is in Ranst en voor de kinderen van het gemeentepersoneel.
Art. 7: Retributie
De retributie is verschuldigd door de ouders. Beide ouders zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de verschuldigde bedragen.
Kinderen worden geweigerd wanneer er geen voorafgaande betaling is gebeurd.
Het tarief wordt conform de delegatie van de gemeenteraad aan het college van burgemeester en schepenen vastgesteld door het college van burgemeester en schepenen.
Na een sociaal en financieel onderzoek kan er een sociaal tarief toegekend worden. Dit onderzoek gebeurt door de maatschappelijk werkers van de afdeling Zorg en Welzijn (OCMW Ranst). De maatschappelijk werker maakt een dossier op dat voorgelegd wordt aan het Bijzonder comité voor de sociale dienst. Het Bijzonder comité voor de sociale dienst beslist op basis van het voorgelegde dossier om het sociaal tarief al dan niet toe te kennen.
Art. 8: Verzekering
De speelpleinwerking is niet verantwoordelijk voor verlies, schade of diefstal. Voor alle kinderen en animatoren is een verzekering voor lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid afgesloten.
Art. 9: Fiscaal attest
Voor de opvang van kinderen van 2,5 jaar tot en met 12 jaar ontvangt de ouder een fiscaal attest. De ouder kan het attest downloaden in het jaar dat volgt op de aanwezigheid van het kind wanneer alle onkosten betaald zijn.
Art. 10: Respect
Er wordt respect gevraagd voor de speelpleinanimatoren en voor alle speelpleinkinderen. Ook respect voor materiaal en het terrein is belangrijk.
Aan kinderen die de speelpleinwerking verstoren of onaangepast gedrag vertonen, kan de toegang tot het speelplein geweigerd worden. Dit gebeurt steeds na overleg met de betrokken ouders.
Wanneer wordt vastgesteld dat kinderen opzettelijk schade veroorzaken, kunnen de ouders hiervoor verantwoordelijk worden gesteld en kan de schade op hen verhaald worden.
Art. 11: Toedienen medicatie
Er wordt geen medicatie toegediend door animatoren. We raden de ouders aan om hun huisarts te vragen medicatie voor te schrijven die bij voorkeur 's morgens en 's avonds door henzelf kan worden toegediend.
Uitzonderlijk kan er medicatie worden gegeven en dit enkel op medisch voorschrift. Gelieve de coördinator duidelijk te verwittigen zodat hij of zij de medicatie kan bewaren. Ook vragen we om op de fles/flacon/tube of andere verpakking door de apotheker duidelijk het volgende te laten vermelden:
- naam van de inhoud
- naam van de dokter/apotheker
- naam van het kind
- datum van aflevering en vervaldatum
- dosering en wijze van toediening en duur van behandeling
- wijze van bewaren.
Art. 12: Foto’s
In het kader van de werking worden geregeld foto’s genomen van de aanwezige kinderen. Ze kunnen gebruikt worden voor publicaties van het gemeentebestuur. Indien ouders niet wensen dat hun kind herkenbaar op een foto staat, gelieve dit aan te geven bij inschrijving van het kind.
Art. 13: Algemeen rookverbod
Het is verboden te roken binnen het volledige terrein waar het speelplein doorgaat.
Dit algemeen rookverbod geldt zowel voor animatoren, bezoekers, ouders als kinderen.
Art. 14: Huishoudelijk reglement
Het retributiereglement en het huishoudelijk reglement liggen op het speelplein ter beschikking van de ouders. Het document is tevens terug te vinden op www.ranst.be conform de publicatieverplichtingen.
Door deel te nemen aan onze werking verklaren de ouders zich akkoord met de bepalingen die hierin zijn opgenomen.
Het college van burgemeester en schepenen beslist over de vragen of problemen over de speelpleinwerking indien deze niet in het huishoudelijk reglement voorzien zijn.
Art. 15:
Dit reglement gaat in vanaf de decretaal voorziene bepalingen, namelijk de vijfde dag na de bekendmaking ervan.
Sonja De Pooter Christel Engelen Annelies Creten Joris Van Camp Leen Baeten Wim Van der Schoot Johan De Ryck Stefanie Gijsels Lode Hofmans Raf Serneels An Willems Fernand Bossaerts Luc Redig John Oliviers Guido Wittocx Roel Vermeesch Frans Marivoet Jan Dillen Tine Muyshondt Patrick Vandervaeren Erika Eeckhout Sonja De Pooter Christel Engelen Annelies Creten Joris Van Camp Leen Baeten Johan De Ryck Stefanie Gijsels Lode Hofmans Raf Serneels An Willems Fernand Bossaerts Luc Redig John Oliviers Guido Wittocx Roel Vermeesch Frans Marivoet Jan Dillen Tine Muyshondt Patrick Vandervaeren Erika Eeckhout Raf Serneels John Oliviers Fernand Bossaerts Tine Muyshondt Patrick Vandervaeren Guido Wittocx Leen Baeten Stefanie Gijsels Christel Engelen Johan De Ryck An Willems Annelies Creten Erika Eeckhout Jan Dillen Sonja De Pooter Joris Van Camp Frans Marivoet Luc Redig Roel Vermeesch Lode Hofmans aantal voorstanders: 18 , aantal onthouders: 2 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
Art.1:
De gemeenteraad keurt de herstructurering van de gemeentelijke lagere school 'De Sleutel' op het adres Lostraat 51 in 2520 Broechem met instellingsnummer 8342 met ingang van 1 september 2020 goed naar een gemeentelijke basisschool door het oprichten van een niveau kleuter op hetzelfde adres.
Art. 2:
De gemeenteraad stelt de capaciteit van de gemeentelijke basisschool vast op 246 leerlingen waarvan in het kleuteronderwijs 24 kleuters per geboortejaar en op niveau lagere school 150 leerlingen verspreid over de 6 leerjaren.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.