Art. 1:
De gemeenteraad keurt het lokaal toewijzingsreglement en het doelgroepenplan zoals vastgesteld in bijlage goed.
Het lokale toewijzingsreglement kan niet los worden gezien van het standaardluik. Zo is artikel 27 (lokale binding) een uitbreiding van de optionele voorrangsregels uit het standaardluik. De andere regels uit het standaardluik (rationele bezetting, absolute voorrangsregels, chronologie of puntensysteem) blijven gelden.
Zo is ook een doelgroepentoewijzing een aanvulling aan het standaardluik. Binnen het standaardluik komt een nieuwe voorrangsregel voor bepaalde doelgroepen die zal gelden als absolute voorrangsregel. Deze voorrangsregel krijgt een plaats binnen de absolute voorrangsregels van het standaardregime (zie 2.2.1). Daarnaast blijven de andere regels uit het standaardluik gelden zoals de rationele bezetting en de chronologische volgorde.
De toepassing van dit toewijzingsreglement wijzigt niets aan de inschrijvings- en toelatingsvoorwaarden zoals bepaald in hoofdstuk III en V van het kaderbesluit sociale huur.
Art. 2:
De doelgroep wordt gedefinieerd als gezinnen met een familielid (kind) met een ernstige en diepe verstandelijke beperking en met eventueel een bijkomende handicap of (zeer) ernstige medische en/of psychische problemen, of kinderen met een niet-aangeboren hersenletsel met dezelfde zorgvraag als de personen met boven beschreven handicap.
Art. 3:
De bepalingen van dit reglement zijn van toepassing op het grondgebied van de gemeente Ranst. De toepassing van de voorrang voor personen met een handicap geldt enkel voor de appartementen in de Bijlstraat en is dus niet van toepassing op het ganse patrimonium.
Meer bepaald gaat het om de appartementen gelegen op:
- Bijlstraat 13A in 2520 Ranst
- Bijlstraat 13B in 2520 Ranst
- Bijlstraat 13C in 2520 Ranst
- Bijlstraat 13D in 2520 Ranst
- Bijlstraat 13E in 2520 Ranst
- Bijlstraat 13F in 2520 Ranst
- Bijlstraat 13G in 2520 Ranst
- Bijlstraat 13H in 2520 Ranst
- Bijlstraat 13I in 2520 Ranst
- Bijlstraat 13J in 2520 Ranst
Art. 4:
De lokale binding wordt toegepast op het volledig patrimonium van de sociale verhuurders.
De verhuurder wordt belast met de toepassing en de uitvoering van dit reglement.
Art. 5:
Dit reglement en elke wijziging ervan wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad en aan de minister of zijn gemachtigde.
Art. 6:
Het toewijzingsreglement is een openbaar document dat via de gemeentelijke informatiekanalen (infobladen, websites, loketten,…) wordt bekend gemaakt en verspreid. Het reglement ligt ter inzage aan de balies van de sociale verhuurder.
Art. 7:
Het reglement treedt in werking op de eerste dag volgend op de ontvangstmelding van de goedkeuring door de Afdeling Woonbeleid van het Agentschap Wonen-Vlaanderen.
Art. 1:
§1. De gemeenteraad besluit een snelheidsbeperking van 30 km/u in te voeren op de Kesselsesteenweg met de splitsing met de Bosstraat naast de brug richting het kanaal en vanaf het kruispunt met het jaagpad richting Emblem.
§2. De snelheidsbeperking wordt aangeduid met het bord C43 op het kruispunt met de Bosstraat richting kanaal en met het bord C43 op het kruispunt met het jaagpad richting Emblem zoals aangeduid op het signalisatieplan.
Art. 2:
§1. De gemeenteraad besluit een snelheidsbeperking van 30 km/u in te voeren op de Bollaakdijk vanaf de splitsing met de Kesselsesteenweg naast de brug richting kanaal en vanaf de kruising met het jaagpad richting Nijlen.
§2. De snelheidsbeperking wordt aangeduid met het bord C43 op het kruispunt met de Kesselsesteenweg richting kanaal en met het bord C43 op het kruispunt met het jaagpad richting Kessel zoals aangeduid op het signalisatieplan in bijlage.
Art. 3:
§1. De gemeenteraad besluit een voorrangsregeling in te voeren op de Kesselsesteenweg op het kruispunt met het jaagpad ten voordele van de gebruikers van het jaagpad
§2. De snelheidsbeperking wordt aangeduid met het bord B5 op het kruispunt met het jaagpad en de aanduiding van een stopstreep zoals aangeduid op het signalisatieplan in bijlage.
Art. 4:
§1. De gemeenteraad besluit een voorrangsregeling in te voeren op de Bollaakdijk op het kruispunt met het jaagpad ten voordele van de gebruikers van het jaagpad.
§2. De snelheidsbeperking wordt aangeduid met het bord B5 op het kruispunt met het jaagpad en de aanduiding van een stopstreep zoals aangeduid op het signalisatieplan in bijlage.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.