Enig artikel:
De gemeenteraad keurt de notulen en het zittingsverslag van de gemeenteraad van 15 januari 2024 goed.
Christel Meeus Fernand Bossaerts Christel Engelen John Oliviers Wim Van der Schoot Lode Hofmans Raf Serneels Leen Baeten Erik Fossez Frans Marivoet Joris Van Camp Erika Eeckhout Johan De Ryck Tine Muyshondt Jan Dillen Zoe Helsen Kurt De Belder Annelies Creten Luc Redig Patrick Vandervaeren Guido Wittocx Bart Goris Sonja De Pooter Kevin Helsen Christel Meeus Fernand Bossaerts Christel Engelen John Oliviers Lode Hofmans Raf Serneels Leen Baeten Erik Fossez Frans Marivoet Joris Van Camp Erika Eeckhout Johan De Ryck Tine Muyshondt Jan Dillen Zoe Helsen Kurt De Belder Annelies Creten Luc Redig Patrick Vandervaeren Guido Wittocx Bart Goris Sonja De Pooter Kevin Helsen Johan De Ryck Kurt De Belder Erika Eeckhout Annelies Creten Leen Baeten Sonja De Pooter Erik Fossez Guido Wittocx Christel Engelen Zoe Helsen Raf Serneels Luc Redig Jan Dillen Joris Van Camp Frans Marivoet Patrick Vandervaeren Fernand Bossaerts Bart Goris Tine Muyshondt Kevin Helsen John Oliviers Christel Meeus Lode Hofmans aantal voorstanders: 16 , aantal onthouders: 7 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
Art. 1:
De gemeenteraad neemt kennis van de dagorde van de algemene vergadering van Water-link op 7 maart 2024 in de vergaderzaal water-kracht, 5de verdieping Mechelsesteenweg 66 te 2018 Antwerpen met de agenda en daarbij horende documenten.
Art. 2:
§1. De gemeenteraad mandateert de vertegenwoordiger op de algemene vergadering van de opdrachthoudende vereniging Water-link van 7 maart 2024 om alle agendapunten goed te keuren of indien deze algemene vergadering om welke reden dan ook zou worden verdaagd, dan blijft de gemeentelijke vertegenwoordiger gemachtigd om deel te nemen aan elke volgende vergadering met dezelfde agenda.
§2. Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van dit besluit en in het bijzonder met het in kennis stellen daarvan aan water-link.
Art. 1:
De gemeenteraad neemt kennis van het besluit van de minister van 10 oktober 2023 waarbij het beroep, ingediend door John Maes, Laarstraat 3, 2520 Ranst tegen het besluit van de gemeenteraad van de gemeente Ranst van 26 juni 2023 omtrent de zaak van de wegen voor de aanleg van de Nieuwe Maasweg onontvankelijk werd bevonden
Art. 2:
De gemeenteraad neemt kennis van het besluit van de minister van 5 december 2023 waarbij het beroep, ingediend door René Verschraege en Jeanne Bolsius, beiden wonende aan de Maasweg 2 te 2520 Ranst en beiden vertegenwoordigd door mr. Johan Verstraeten, kantoorhoudende te Fonteinstraat 1A, bus 501 te 3000 Leuven tegen het besluit van de gemeenteraad van de gemeente Ranst van 26 juni 2023 omtrent de zaak van de wegen voor de aanleg van de Nieuwe Maasweg deels onontvankelijk en in haar geheel ongegrond werd bevonden.
Art. 3:
De gemeenteraad neemt kennis van het besluit van de minister van 5 december 2023 waarbij het beroep, ingediend door de Bond Beter Leefmilieu (BBL) tegen het besluit van de gemeenteraad van de gemeente Ranst van 26 juni 2023 omtrent de zaak van de wegen voor de aanleg van de Nieuwe Maasweg deels onontvankelijk en in haar geheel ongegrond werd bevonden
Art. 4:
Het besluit van de gemeenteraad van de gemeente Ranst van 26 juni 2023 omtrent de zaak van de wegen voor de aanleg van de Nieuwe Maasweg blijft integraal rechtsgeldig.
Art. 1:
De gemeenteraad neemt kennis van het besluit van de Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken van 15 december 2023 waarbij het beroep, ingediend door Walter Hermans en Josette Ceulemans, Oostmalsesteenweg 17, 2520 Ranst, en beiden vertegenwoordigd door Mr. Stijn Verbist en Mr. Fleur Suetens, beiden advocaat bij Verbist Advocatuur, met kantoren te Torenvenstraat 16, 2560 Kessel tegen het besluit van de gemeenteraad van de gemeente Ranst van 18 september 2023 omtrent houdende de goedkeuring van de rooilijn op 4,50 meter diep conform het ontwerp rooilijnplan voor de zijstraat van de Dorpstraat ontvankelijk maar ongegrond wordt verklaard.
Art. 2:
De gemeenteraad neemt kennis van het besluit van de Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken van 15 december 2023 waarbij het beroep, ingediend door Emmanuël Ceulemans, eigenaar, wonende te Dorpstraat 100 a, 2520 Ranst, en vertegenwoordigd door Mr. Stijn Verbist en Mr. Fleur Suetens, beiden advocaat bij Verbist Advocatuur, met kantoren te Torenvenstraat 16, 2560 Kessel tegen het besluit van de gemeenteraad van de gemeente Ranst van 18 september 2023 omtrent houdende de goedkeuring van de rooilijn op 4,50 meter diep conform het ontwerp rooilijnplan voor de zijstraat van de Dorpstraat ontvankelijk maar ongegrond wordt verklaard.
Art. 3.
Het besluit van de gemeenteraad van 18 september 2023 met de goedkeuring van de de rooilijn op 4,50 meter diep conform het ontwerp rooilijnplan voor de zijstraat van de Dorpstraat blijft integraal rechtsgeldig.
Enig artikel:
De gemeenteraad neemt kennis van het rapport van Audit-Vlaanderen met Auditopdracht 2306 021-OB van 30 januari 2024 met beoordeling aanpak organisatiebeheersing en opvolging aanbevelingen
Enig artikel:
De gemeenteraad keurt de toetreding goed tot alle drie percelen van de raamovereenkomst "Managed Service Providers" van Vlaanderen, geplaatst met bestek 2022/HFB/OP/92038, waarbij effectieve bestellingen geplaatst zullen kunnen worden door het college van burgemeester en schepenen.
Christel Meeus Fernand Bossaerts Christel Engelen John Oliviers Wim Van der Schoot Lode Hofmans Raf Serneels Leen Baeten Erik Fossez Frans Marivoet Joris Van Camp Erika Eeckhout Johan De Ryck Tine Muyshondt Jan Dillen Zoe Helsen Kurt De Belder Annelies Creten Luc Redig Patrick Vandervaeren Guido Wittocx Bart Goris Sonja De Pooter Kevin Helsen Christel Meeus Fernand Bossaerts Christel Engelen John Oliviers Lode Hofmans Raf Serneels Leen Baeten Erik Fossez Frans Marivoet Joris Van Camp Erika Eeckhout Johan De Ryck Tine Muyshondt Jan Dillen Zoe Helsen Kurt De Belder Annelies Creten Luc Redig Patrick Vandervaeren Guido Wittocx Bart Goris Sonja De Pooter Kevin Helsen John Oliviers Zoe Helsen Erika Eeckhout Erik Fossez Frans Marivoet Kurt De Belder Johan De Ryck Raf Serneels Annelies Creten Joris Van Camp Luc Redig Jan Dillen Leen Baeten Guido Wittocx Lode Hofmans Bart Goris Kevin Helsen Patrick Vandervaeren Christel Engelen Fernand Bossaerts Christel Meeus Tine Muyshondt Sonja De Pooter aantal voorstanders: 14 , aantal onthouders: 4 , aantal tegenstanders: 5 Goedgekeurd
Art. 1:
De gemeenteraad keurt de toetreding tot de raamovereenkomst van de provincie Antwerpen met opdrachtnemer Het Pandschap goed met het oog op het voorstellen van renovatie-ontzorgingstrajecten aan potentiële verhuurders van leegstaande en verwaarloosde woningen.
Art. 2:
De gemeenteraad keurt ter uitvoering van artikel 1 de samenwerkingsovereenkomst met de provincie Antwerpen en Het Pandschap goed en machtigt de burgemeester en de algemeen directeur tot ondertekening.
Christel Meeus Fernand Bossaerts Christel Engelen John Oliviers Wim Van der Schoot Lode Hofmans Raf Serneels Leen Baeten Erik Fossez Frans Marivoet Joris Van Camp Erika Eeckhout Johan De Ryck Tine Muyshondt Jan Dillen Zoe Helsen Kurt De Belder Annelies Creten Luc Redig Patrick Vandervaeren Guido Wittocx Bart Goris Sonja De Pooter Kevin Helsen Christel Meeus Fernand Bossaerts Christel Engelen John Oliviers Lode Hofmans Raf Serneels Leen Baeten Erik Fossez Frans Marivoet Joris Van Camp Erika Eeckhout Johan De Ryck Tine Muyshondt Jan Dillen Zoe Helsen Kurt De Belder Annelies Creten Luc Redig Patrick Vandervaeren Guido Wittocx Bart Goris Sonja De Pooter Kevin Helsen Luc Redig Guido Wittocx Annelies Creten John Oliviers Jan Dillen Frans Marivoet Kurt De Belder Erik Fossez Joris Van Camp Christel Engelen Raf Serneels Leen Baeten Kevin Helsen Zoe Helsen Lode Hofmans Bart Goris Johan De Ryck Patrick Vandervaeren Sonja De Pooter Erika Eeckhout Fernand Bossaerts Christel Meeus Tine Muyshondt aantal voorstanders: 20 , aantal onthouders: 3 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
Art. 1:
De gemeenteraad keurt het digitaal ondertekenen van het protocol tussen Agentschap Justitie en Handhaving en de gemeente Ranst goed in het kader van de toegang tot het Vlaams Handhavingsplatform ter omkadering van de elektronische mededeling van persoonsgegevens.
Dit protocol wordt ondertekend in naam van de organisatie door de burgemeester en de algemeen directeur.
Art. 2:
De gemeenteraad neemt kennis van het volgen van de opleidingssessies voor het gebruik en toepassen van het VHP door de verbalisanten RO en de toezichthouders milieu vóór de startdatum van 25 maart 2024.
Art. 3:
De gemeenteraad keurt eveneens de instap en het doorlopen van een onboardingsproces bij de Magda Documentendienst goed.
Enig artikel:
De gemeentraad neemt kennis van de voorlopige aanduiding van de watergevoelige openruimtegebieden 'Beggelbeek' en 'Dillelaan' en geeft een gunstig advies met volgende opmerking: de titel van het plan moet worden veranderd van 'Beggelbeek-Broechem' naar 'Beggelbeek-Emblem'.
Enig artikel:
De gemeenteraad keurt het gemeentelijk bermbeheerplan 2024 goed.
Art. 1:
De gemeenteraad keurt het lastenboek van de technische dienst goed voor de realisatie van ‘Maaien bermen 2024 - 2026’ met als raming € 100.000 (excl. btw) op jaarbasis.
Art. 2:
Het project wordt gegund via openbare procedure.
Art. 1:
De gemeenteraad keurt de gratis grondafstand goed van een stuk grond met een oppervlakte van 41 m², gelegen in Ranst, Molenstraat 84, kadastraal gekend als 1 afdeling, sectie B, deel van nr's 370H en 370K door Kristof Mortelmans en Debora Calis, Vaartstraat 9 in 2520 Ranst.
Art. 2:
De grondafstand kadert in het openbaar belang. De afgestane grond wordt ingelijfd in het openbaar domein.
Art. 3:
De kosten van het verlijden van de akte en de eventuele (gedeeltelijke) doorhaling van de hypothecaire inschrijvingen zijn ten laste van de aanvrager.
Christel Meeus Fernand Bossaerts Christel Engelen John Oliviers Wim Van der Schoot Lode Hofmans Raf Serneels Leen Baeten Erik Fossez Frans Marivoet Joris Van Camp Erika Eeckhout Johan De Ryck Tine Muyshondt Jan Dillen Zoe Helsen Kurt De Belder Annelies Creten Luc Redig Patrick Vandervaeren Guido Wittocx Bart Goris Sonja De Pooter Kevin Helsen Christel Meeus Fernand Bossaerts Christel Engelen John Oliviers Lode Hofmans Raf Serneels Leen Baeten Erik Fossez Frans Marivoet Joris Van Camp Erika Eeckhout Johan De Ryck Tine Muyshondt Jan Dillen Zoe Helsen Kurt De Belder Annelies Creten Luc Redig Patrick Vandervaeren Guido Wittocx Bart Goris Sonja De Pooter Kevin Helsen Erik Fossez Leen Baeten Kurt De Belder Zoe Helsen Guido Wittocx Sonja De Pooter Luc Redig Frans Marivoet Patrick Vandervaeren John Oliviers Jan Dillen Annelies Creten Erika Eeckhout Johan De Ryck Raf Serneels Christel Engelen Joris Van Camp Fernand Bossaerts Bart Goris Christel Meeus Tine Muyshondt Kevin Helsen Lode Hofmans aantal voorstanders: 17 , aantal onthouders: 0 , aantal tegenstanders: 6 Goedgekeurd
Art. 1:
De gemeenteraad keurt de gratis grondafstand goed van een stuk grond met een oppervlakte van 119 m², gelegen in Ranst, Processieweg 2, kadastraal gekend als 1 afdeling, sectie C, deel van nr's 40C, 39E, 39D en 42 door Nico Guldentops, Boswijk 30 in 2520 Ranst.
Art. 2:
De grondafstand kadert in het openbaar belang. De afgestane grond wordt ingelijfd in het openbaar domein.
Art. 3:
De kosten van het verlijden van de akte en de eventuele (gedeeltelijke) doorhaling van de hypothecaire inschrijvingen zijn ten laste van de aanvrager.
Christel Meeus Fernand Bossaerts Christel Engelen John Oliviers Wim Van der Schoot Lode Hofmans Raf Serneels Leen Baeten Erik Fossez Frans Marivoet Joris Van Camp Erika Eeckhout Johan De Ryck Tine Muyshondt Jan Dillen Zoe Helsen Kurt De Belder Annelies Creten Luc Redig Patrick Vandervaeren Guido Wittocx Bart Goris Sonja De Pooter Kevin Helsen Christel Meeus Fernand Bossaerts Christel Engelen John Oliviers Lode Hofmans Raf Serneels Leen Baeten Erik Fossez Frans Marivoet Joris Van Camp Erika Eeckhout Johan De Ryck Tine Muyshondt Jan Dillen Zoe Helsen Kurt De Belder Annelies Creten Luc Redig Patrick Vandervaeren Guido Wittocx Bart Goris Sonja De Pooter Kevin Helsen Annelies Creten Guido Wittocx Johan De Ryck Luc Redig Frans Marivoet Erik Fossez Raf Serneels Leen Baeten Jan Dillen Zoe Helsen Sonja De Pooter John Oliviers Joris Van Camp Erika Eeckhout Kurt De Belder Patrick Vandervaeren Bart Goris Tine Muyshondt Christel Engelen Christel Meeus Lode Hofmans Fernand Bossaerts Kevin Helsen aantal voorstanders: 15 , aantal onthouders: 8 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
Art. 1:
De gemeenteraad keurt de wijziging van het rooilijnplan goed en keurt het nieuwe, bij dit besluit gevoegde rooilijnplan '2423357_A_01 WR INN 01.3_3 A.0.pdf' goed, alsook de daarmee beoogde aanleg en wijziging van volgende gemeentewegen: Van den Nestlaan (Broechemsesteenweg Boechout) en rotonde met Ranstsesteenweg in 2520 Broechem.
Art. 2:
De gemeenteraad keurt de ligging, breedte en uitrusting van voormelde gemeenteweg goed en beslist om bovenvermelde gemeentewegen na verwerving op te nemen in het openbaar domein.
Art. 3:
De gemeenteraad gaat akkoord met de voorgestelde meer-/minwaarde '22680V tabel minwaarde RANST.pdf' zoals bepaald door Guy Aendenboom, beëdigd landmeter - expert onroerende goederen, Serigiersstraat 9 in 2020 Antwerpen.
Christel Meeus Fernand Bossaerts Christel Engelen John Oliviers Wim Van der Schoot Lode Hofmans Raf Serneels Leen Baeten Erik Fossez Frans Marivoet Joris Van Camp Erika Eeckhout Johan De Ryck Tine Muyshondt Jan Dillen Zoe Helsen Kurt De Belder Annelies Creten Luc Redig Patrick Vandervaeren Guido Wittocx Bart Goris Sonja De Pooter Kevin Helsen Christel Meeus Fernand Bossaerts Christel Engelen John Oliviers Lode Hofmans Raf Serneels Leen Baeten Erik Fossez Frans Marivoet Joris Van Camp Erika Eeckhout Johan De Ryck Tine Muyshondt Jan Dillen Zoe Helsen Kurt De Belder Annelies Creten Luc Redig Patrick Vandervaeren Guido Wittocx Bart Goris Sonja De Pooter Kevin Helsen Johan De Ryck Joris Van Camp John Oliviers Erika Eeckhout Leen Baeten Raf Serneels Luc Redig Guido Wittocx Jan Dillen Frans Marivoet Zoe Helsen Annelies Creten Kurt De Belder Erik Fossez Fernand Bossaerts Christel Meeus Tine Muyshondt Lode Hofmans Kevin Helsen Christel Engelen Patrick Vandervaeren Bart Goris Sonja De Pooter aantal voorstanders: 14 , aantal onthouders: 5 , aantal tegenstanders: 4 Goedgekeurd
Art. 1:
De gemeenteraad keurt het lastenboek goed voor de realisatie van ‘wegen- en rioleringswerken Achterstraat (RAN 3032)’ met als raming € 1.835.036,44 inclusief btw waarvan het gemeentelijk aandeel voor de gemeente Ranst € 564.552,80 inclusief btw bedraagt
Art. 2:
Het project wordt gegund via openbare procedure.
Art. 1:
De gemeenteraad keurt het lastenboek met referentie 2024167 goed voor de realisatie van ‘Aankoop van een BE combinatie meubelbak’ met als raming € 125.000 btw incl.
Art. 2:
De gemeenteraad besluit dat het project wordt gegund via onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking.
Art. 1:
De gemeenteraad keurt de lastvoorwaarden zoals omschreven in het bij dit besluit gevoegde bestek goed voor de plaatsing van de overheidsopdracht voor de aanleg speel- en ontmoetingsplekken project (Kindlinten) – Spoor (Ranst), geraamd op € 80.000 inclusief btw.
Art. 2:
De gemeenteraad keurt de plaatsing bij wijze van onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking goed, gevoerd door Regionaal Landschap de Voorkempen, daarbij optredend als aankoopcentrale.
Art. 1: Definitie
Met ouder bedoelen we de persoon die het (pleeg)ouderlijk gezag heeft over het kind.
Art. 2: Organiserend bestuur en dagelijkse leiding
§1. De speelpleinwerking wordt georganiseerd door het gemeentebestuur van Ranst. Het secretariaat is gevestigd bij de jeugddienst van Ranst, Antwerpsesteenweg 43, 2520 Ranst (Tel.: 03 225 34 14 of jeugddienst@ranst.be). De openingsuren van het secretariaat zijn te vinden op www.ranst.be. Er kan ook op afspraak gewerkt worden.
§2. Alle groepen en activiteiten worden begeleid door animatoren. Deze animatoren zijn gemotiveerde jongeren die zich met veel enthousiasme inzetten om activiteiten te plannen voor de kinderen. De verantwoordelijkheid berust bij de jeugdconsulent, de (co-)coördinator en de hoofdanimatoren. Animatoren en vrijwilligers kunnen aan de slag vanaf de dag dat ze 15 jaar zijn en nadat ze de eerste 2 jaar van het secundair onderwijs met vrucht beëindigd hebben. Animatoren moeten eerst een attest animator in het jeugdwerk behaald hebben.
Art. 3: Openingsuren van de speelpleinwerking
§1. Er is speelpleinwerking tijdens de paas- en zomervakantie. De start- en einddata en de mogelijke sluitingsdagen zijn terug te vinden op www.ranst.be. Kinderen zijn welkom van 9 uur tot 16 uur (voorbewaking van 7.30 uur en nabewaking tot 18 uur).
§2. Het college van burgemeester en schepenen is bevoegd om de start-, einddata en sluitingsdagen vast te stellen op basis van de bevoegdheid over het beheer van instellingen.
Art. 4: Locatie van het speelplein
§1. De speelpleinwerking gaat door op één locatie namelijk de gemeentelijke basisschool ‘De Knipoog’ te Ranst.
§2. Bij onvoorziene omstandigheden is het college van burgemeester en schepenen bevoegd om de locatie elders vast te stellen.
Art. 5: Inschrijving
Ouders moeten hun kinderen vooraf inschrijven via de website www.ranst.be. Dit kan zolang er plaatsen zijn en ten laatste tot 23.59 uur de avond voordien. Na de inschrijving ontvangt men automatisch een mail. De inschrijving is pas definitief na betaling van het verschuldigde bedrag. De ouder kan de opvang gratis annuleren als:
- Dit tijdig gebeurt, dit betekent tot donderdagmiddag 12 uur voor de daaropvolgende week.
- De ouder of één van zijn/haar kinderen ziek is. De ouder verwittig Ferm en bezorgt hen binnen 5 werkdagen een doktersattest als bewijs.
- De ouder technisch werkloos is. De ouder verwittigt Ferm en bezorgt hen binnen 5 werkdagen een offcieel bewijs van zijn/haar werkgever.
- De ouder betaalt de helft van wat hij/zij reserveerde als:
- Hij/zij te laat annuleert, dit betekent vanaf donderdagmiddag 12.01 uur voor de daaropvolgende week.
- Hij/zij het bewijs van ziekte of technische werkloosheid te laat aan de opvang bezorgt.
- De ouder betaalt de hele gereserveerde periode indien
- Hij/zij niet annuleert
- Hij/zij geen bewijs van ziekte of technische werkloosheid bezorgt aan de opvang.
Art. 6: Deelnemers
Het speelplein staat open voor kinderen van 4 jaar tot en met het 12 jaar die wonen of school lopen in de gemeente Ranst, de kinderen waarvan 1 van de ouders gedomicilieerd is in Ranst en voor de kinderen van het personeel van de gemeente, het OCMW en de politiezone ZARA.
Art. 7: Retributie
De retributie is verschuldigd door de ouders. Beide ouders zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de verschuldigde bedragen. Kinderen worden geweigerd wanneer er geen voorafgaande betaling is gebeurd. Het tarief wordt conform de delegatie van de gemeenteraad aan het college van burgemeester en schepenen vastgesteld door het college van burgemeester en schepenen. Na een sociaal en financieel onderzoek kan er een sociaal tarief toegekend worden. Dit onderzoek gebeurt door de maatschappelijk werkers van de afdeling Zorg en Welzijn (OCMW Ranst). De maatschappelijk werker maakt een dossier op dat voorgelegd wordt aan het Bijzonder comité voor de sociale dienst. Het Bijzonder comité voor de sociale dienst beslist op basis van het voorgelegde dossier om het sociaal tarief al dan niet toe te kennen.
Art. 8: Verzekering
De speelpleinwerking is niet verantwoordelijk voor verlies, schade of diefstal. Voor alle kinderen en animatoren is een verzekering voor lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid afgesloten.
Art. 9: Fiscaal attest
Voor de opvang van kinderen tot en met 14 jaar ontvangt de ouder een fiscaal attest. De ouder kan het attest downloaden in het jaar dat volgt op de aanwezigheid van het kind wanneer alle onkosten betaald zijn.
Art. 10: Respect
Er wordt respect gevraagd voor de speelpleinanimatoren en voor alle speelpleinkinderen. Ook respect voor materiaal en het terrein is belangrijk. Aan kinderen die de speelpleinwerking verstoren of onaangepast gedrag vertonen, kan de toegang tot het speelplein geweigerd worden. Dit gebeurt steeds na overleg met de betrokken ouders. Wanneer wordt vastgesteld dat kinderen opzettelijk schade veroorzaken, kunnen de ouders hiervoor verantwoordelijk worden gesteld en kan de schade op hen verhaald worden.
Art. 11: Toedienen medicatie
Er wordt geen medicatie toegediend door animatoren. We raden de ouders aan om hun huisarts te vragen medicatie voor te schrijven die bij voorkeur 's morgens en 's avonds door henzelf kan worden toegediend. Uitzonderlijk kan er medicatie worden gegeven en dit enkel op medisch voorschrift. Gelieve de coördinator duidelijk te verwittigen zodat hij of zij de medicatie kan bewaren. Ook vragen we om op de fles/flacon/tube of andere verpakking door de apotheker duidelijk het volgende te laten vermelden:
- naam van de inhoud
- naam van de dokter/apotheker
- naam van het kind
- datum van aflevering en vervaldatum
- dosering en wijze van toediening en duur van behandeling
- wijze van bewaren.
Art. 12: Foto’s
In het kader van de werking worden geregeld foto’s genomen van de aanwezige kinderen. Ze kunnen gebruikt worden voor publicaties van het gemeentebestuur. Bij inschrijving zullen ouders aangeven of ze al dan niet wensen dat hun kind herkenbaar op een foto staat. Zonder toelating zullen deze foto's niet gepubliceerd kunnen worden.
Art. 13: Algemeen rookverbod
Het is verboden te roken binnen het volledige terrein waar het speelplein doorgaat. Dit algemeen rookverbod geldt zowel voor animatoren, bezoekers, ouders als kinderen.
Art. 14: Huishoudelijk reglement
Het retributiereglement en het huishoudelijk reglement liggen op het speelplein ter beschikking van de ouders. Het document is tevens terug te vinden op www.ranst.be conform de publicatieverplichtingen. Door deel te nemen aan onze werking verklaren de ouders zich akkoord met de bepalingen die hierin zijn opgenomen. Het college van burgemeester en schepenen beslist over de vragen of problemen over de speelpleinwerking indien deze niet in het huishoudelijk reglement voorzien zijn.
Art. 15:
Dit gewijzigde reglement gaat in vanaf 1 maart 2024 en vervangt het reglement goedgekeurd door de gemeenteraad op 23 mei 2022 ter goedkeuring van het huishoudelijk reglement speelplein Voormeld besluit van de gemeenteraad van 23 mei 2022 wordt opgeheven vanaf 1 maart 2024.
Art 16:
Deze verordening valt onder het algemeen bestuurlijk toezicht als bepaald in artikel 326-335 van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017.
Enig artikel:
§1. De gemeenteraad stelt de capaciteit van de gemeentelijke basisschool De Sleutel, Lostraat 51 in 2520 Broechem, vanaf schooljaar 2024-2025 vast op volgende maximumaantallen:
- kleuters: capaciteit op geboortejaar - 22 kleuters per geboortejaar
- lagere school: capaciteit op niveau
● 1ste leerjaar: 22 leerlingen
● 2de leerjaar: 22 leerlingen
● 3de leerjaar: 22 leerlingen
● 4de leerjaar: 22 leerlingen
● 5de leerjaar: 22 leerlingen
● 6de leerjaar: 22 leerlingen
§2. Dit besluit vervang artikel 3 van het besluit van de gemeenteraad van 16 januari 2023.
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.